Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"ABD’nin (Rusya-Ukrayna) yeni girişimine sonuç odaklı bir yaklaşım olarak büyük önem atfettiklerini ifade eden Fidan, "Güvenlik garantileri yakından takip ettiğimiz bir konu. Prensip itibariyle Türkiye barışa katkıya hazırdır." diye konuştu.

Bakan Fidan, Rusya ile Suriye'deki ayrılıkçı hareketlerin önünün kesilmesi konusunda da benzer görüşte olduklarını vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD’li ortaklarımızla görüşmelerimize devam edeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Savaşın ortaya çıkma sebepleri ortadan kaldırılmadan bunun bitmesi mümkün değil." dedi.

ABD ile Riyad’daki görüşmelerde farklı görüşler ortaya çıktığını belirten Lavrov, "ABD’li ortaklarımızla görüşmelerimize devam edeceğiz. Askeri harekat, müzakerelerde bizi tatmin eden bir sonuç ortaya çıktığında durabilir" dedi.

Lavrov, "ABD'den, İstanbul görüşmeleri temel olarak kabul edilebilir şeklinde bir açıklama duymadım. Boris Johnson, Ukrayna’nın bunu imzalamasını engelledi." diye konuştu.

ABD ile büyükelçilik faaliyetlerini başlatmak için bu hafta kapsamlı istişareler yapılacağına dikkati çeken Lavrov, "Umarım suni engellerle karşılaşmayız." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "ABD, Suriye’nin kuzeyinde sözde devlet oluşturdu, amaç ayrılıkçıları desteklemek." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA