Orkun Olgar, şu ifadeleri kullandı: “Uşak adından turistik anlamda hiç bahsedilmeyen bir yer. Yabancıyı bırakın yerli turist dahi bahsetmiyor. Fakat Türkiye’nin Kapadokya kadar değerli bir yerindeyiz. Hiçbir otel ve benzeri tesis yok. En büyük gelir Kapadokya’dan geliyor. Burası Kapadokya kadar ve belki de oradan büyük. Burası büyük bir kent ve yüksek tavanlı binalar var. Dünyaca ünlü ve İngiltere’deki taş yapıları herkes konuşuyor ve biliyor. Adı Stonehenge olan yapının bir benzeri burada var. Şu anda Milattan önce 300 ve 400’lü yıllara aitti. Daha İslam ve Hıristiyanlık yok. Daha İsa yok dünyada. Bizim için önemli bir keşif oldu ve ülkemizin bilinmeyen yüzlerini keşfetmeye devam ediyor.”
BLAUNDUS’LA BENZER YAPIDA OLAN STONEHENGE NEDİR?
Wikipedia’da yer alan bilgilere göre Uşak’ın Ulubey ilçesindeki Blaundus antik kenti ile İngiltere’de bulunan Stonehenge bir birini andıran 2 yapı olarak dikkat çekiyor. Stonehenge, İngiltere'nin Wiltshire kenti Salisbury Düzlüğü'nde bulunan, Amesbury'nin 3 km (2 mil) batısında yer alan tarih öncesi bir anıt. Yapı, her biri yaklaşık 4.1 m yüksekliğinde, 2.1 m genişliğinde ve yaklaşık 25 ton ağırlığında bir dikili taş halkasından oluşur. Taşlar, İngiltere'deki en yoğun Neolitik ve Tunç Çağı anıtları kompleksinin ortasında bulunmaktadır. Anıtın neden yapıldığı hâlâ tam olarak bilinmese de, eskiden çevresinde dini yapılar bulunduğu tespit edilmiştir.
Arkeologlar, bu yapının MÖ 3000 ve MÖ 2000 arasında yapıldığına inanıyor. Anıtın en erken evresini oluşturan dairesel toprak set ve hendek, tahminlere göre MÖ 3100'de şekillendirilmiştir. Radyokarbon tarihleme yöntemi, ilk Bluestone'ların MÖ 2400 ile MÖ 2200 arasında bulunduğunu göstermektedir. Fakat MÖ 3000 gibi erken bir tarihte de bulunmuş olabilme olasılıkları vardır. Birleşik Krallık'taki en popüler yapılardan biri olan Stonehenge, İngilizlerin kültürel simgesi olarak kabul edilir. Tarihi anıtları koruma yasasının İngiltere'de ilk kez başarıyla yürürlüğe girdiği 1882'den beri yasal olarak korunan bir Antik Anıt olmuştur. Site ve çevresi 1986 yılında UNESCO'nun Dünya Mirası listesine eklendi. Stonehenge, Kraliyet'e aittir ve English Heritage tarafından yönetilmektedir; çevredeki arazi ise National Trust'a aittir.