Uşak Belediyesi Dörtyol Sosyal Tesislerde yapılan özel bir organizasyonla Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın yerel halk ozanlarıyla bir araya geldi. Buluşmaya Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner ve Hikmet Kahraman da katıldı.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından da bir yol haritası belirlenen ‘’Kent Ozanları Projesi’’ olarak geliştirilen projesi: İl içi sanatsal faaliyetlerde Kent Ozanlarının yer almalarına, sanatsal faaliyetlerini sürdürmelerine zemin ve imkân sağlamayı, Kent Ozanları tarafından icra edilecek Uşak türkülerinden oluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı bandrollü bir albüm hazırlığı içinde bulunmasını, Mahalle Konaklarında başta olmak üzere Atatürk Kültür Merkezi ve şehrimizin muhtelif yerlerinde “Ozan Buluşmaları” adında periyodik dinleti, konser, söyleşi vb. etkinliklerin planlanmasına öncülük ederek geleneğin yaşamasına ozanlar aracılığı ile katkıda bulunmayı hedefliyor.
ÇAKIN; OZANLARIMIZ YAŞAYAN İNSAN HAZİNELERİMİZDİR
Yerel sanatçılar; Mustafa Çobanoğlu, Şaban Er, Mehmet Karadedeli, Garip Ali, Âşık Tolgacan, Mehmet Gündüz, Muhammed Parlak, Mustafa Dalkıran gibi isimlerin katıldığı buluşmada konuşan Başkan Çakın; ‘’Kent Ozanları Projesi; Âşıklar Diyarı olarak adlandırılan ilimizin ozan, halk ozanı, âşık, mahalli sanatçı veya derlemeci olarak çeşitli adlandırmalarla anılan, il halk kültürümüze ve yerel halk müziğimize müzik icracısı olarak yıllardır hizmette bulunan siz değerli sanatçılarımızla bir araya gelmek istediğimiz bir kültür projesidir. Bu kapsamda sanıyorum Belediye Başkanlığı ve yönetimi olarak kentimizin ozanlarıyla ilk defa bir araya gelmiş olacağız.
Köklü bir geçmiş ve sayısız icra biçimleriyle kültürel belleğin, çeşitliliğin ve zenginliğin önemli birer temsilcisi olan sizler bizler için aynı zamanda ilimiz tarihinin Somut Olmayan Kültürel Mirasının birer temsilcilerisiniz. Belediye olarak şehrimizin ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ olarak sizlere büyük bir önem ve değer addettiğimizi bilmenizi isteriz.
Geleneğimizin korunmasına, yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik kültür süreçlerinin ‘Kent Ozanları Projesi’ ile şehrimize etkisi, katkısı ve sonuçlarının neler olacağını hep birlikte konuşup görüşmemiz gerektiğine inanıldığımız için bu buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Kültürel miras temsilcilerimiz olan siz değerli sanatçılarımızın ihtiyaçlarının belirlenerek ilimiz kültürünün geleceğe dönük eylem planlarının oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Davetten ve ‘’Ozan Buluşmaları’’ projesinden son derece memnun olduklarını belirten yerel halk ozanları projede emeği olanlara ve Başkan Çakın’a teşekkür ederek Âşıklık kültürünü daha da yaygınlaştırmak için Başkan Çakın’a fikirlerini ilettiler. Bir ilk olma özelliği de taşıyan buluşma hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.