Özel Haber

Çerkezköy’ün iyilik melekleri Uşaklı Ramazan’ı mutlu etti

Doğuştan kas hastası olan ve yürüyemeyen Ramazan Taşar’a Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinden akülü tekerlekli sandalye getirildi.

Abone Ol

Hayırsever Süheyla Usta, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Ayten Sakine Varlık ve Şube Sekreteri Hülya Metin Uşak’a gelerek Banaz İlçesine bağlı Muratlı ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki kas hastası Ramazan Taşar’a akülü tekerlekli sandalyesini teslim etti.

Teslim sırasında Ramazan’ın 11 yaşındaki kardeşi Batuhan’ın da kas hastası olduğu ve 9 yıl önce babalarını kaybettikleri, anneleri Selvi Taşar’ın çocuklara bin bir zorluk içinde baktığı görüldü. Akülü tekerlekli sandalyeyi alan Süheyla Usta’nın da 49. engelliye sandalye aldığı öğrenildi ve onun da çok ilginç bir öyküsü olduğu ortaya çıktı.

RAMAZAN İLE TANIŞMAK İÇİN TEKİRDAĞ’DAN UŞAK’A GELDİLER

Banaz İlçesine bağlı Muratlı Köyünde yaşayan Ramazan Taşar, kas hastalığı yüzünden yürüyemez duruma gelince ancak annesinin kucağında bir yerden bir yere taşınır oldu.

Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, Küçük Ramazan’ın durumunu öğrenince derneğinin olanakları ile manüel tabir edilen tekerlekli sandalye temin etti. Bu sandalye ile Ramazan taşımalı sistemle taşındığı Gürlek Köyü Ortaokulunda rahat etse de köyünde sokakta gezme şansı yoktu.

Başkan Küçük, Tekirdağ iline bağlı TSD Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Ayten Sakine Varlık ile temasa geçti. Varlık’ta daha önce 48 engelliye sandalye yardımı yapan hayırsever Süheyla Usta ile görüşerek, Ramazan’a akülü bir tekerlekli sandalye temin edilmesi için ricada bulundu.

Bu teklifi kabul eden Süheyla Usta, Şube sekreteri Hülya Metin ve Ayten Sakine Varlık, Uşak’a gelerek Ramazan’a akülü aracını teslim etmek ve çocukla tanışmak istedi. Başkan Küçük, Çerkezköylü iyilik meleklerini Banaz İlçesine bağlı Muratlı Köyüne götürerek Taşar ailesi ile tanıştırdı.

Hareket edemediği için annesinin kucağında taşınan Ramazan, çok arzuladığı bu araca kavuşunca çok sevindi ve hayırsever Süheyla Usta’yı öperek teşekkür etti.

İKİ DRAMATİK ÖYKÜ İLE YOLLARI MURATLI KÖYÜNDE KESİŞTİ

Akülü aracın teslimi ve tanışma sırasında ortaya iki ayrı dramatik ve ilginç öykü çıktı. Öykülerden ilki Çerkezköylü hayırsever Süheyla Usta’nın başından geçmiş. Usta, kendini engellilere adamasına neden olan ilginç olayı şöyle aktardı: “Eşim kimya mühendisi. Bir kızım da İstanbul’da üniversitede okuyor.

Yaklaşık iki yıl önce oldukça güzel ve kupkuru bir havada alışveriş yapmıştım. Elimde paketlerle dümdüz bir yolda düştüm. Allah’tan bir yanıma bir şey olmadı. Ancak, “ben bu kupkuru havada niye düştüm? Yağmur yok, çamur yok. Bunda bir hikmet var” diye düşündüm. TSD Çerkezköy Şubesi’ne giderek burada arkadaşlarımla tanıştım. Bir gün Kızılcapınar ilçesinde 28 yaşlarında genç bir engelli çocuğa ziyarete gittik. Çocuğun akülü araca ihtiyacı olduğunu öğrenince başımdan geçen düşme kazası aklıma geldi ve kuru bir havada düşmemin hikmetinin engelli insanlarımıza yardım etmek için olduğu kanısına vardım ve o gündür bugündür Ramazan ile birlikte 49 engelli insanımıza akülü araçlar aldım. Çoğunu kendi bütçemden karşılamakla birlikte isteyen hayırseverlerden de katkı aldığım oldu.

Ramazan ve Batuhan Taşar kardeşlerin ikisinin de kas hastası olduğunu, annesinin hem annelik hem babalık yaptığını görünce durumlarına çok üzüldüm. Şu an burada açıklıyorum. Bu iki kardeşin okuması için onlara maddi yardım da sağlayacağım.”

AKRABA EVLİLİĞİ İKİ HASTA ÇOCUK VE ÇARESİZ BİR ANNE

İkinci öykü ise Muratlı Köyünden Selvi Taşar (35) adlı kadının öyküsü. Genç yaşta yakın akrabadan birisi ile evlendirilen Selvi Taşar’ın ilk çocuğu Ramazan (13) ve ikinci çocuğu Batuhan (11) doğuştan kas hastası olarak doğar. Üçüncü çocukları ise 2-3 yaşlarında hastalanır ve ölür.

Manisa’nın Turgutlu ilçesine çalışmaya giden genç kadının eşi de burada bir iş kazasında yaşamını yitirince, Selvi Taşar, 26 yaşında 2 hasta oğlu ile çaresiz kalır. Genç kadın da babası ile annesinin evine sığınır. Şu an Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde okuyan kız kardeşi ile 6 nüfus, kıt kanaat geçinmeye çalışmaktadır. İşte Çerkezköy’de  iki yıl önce bir düşme olayı ile başlayan öykü, Selvi Taşar ve çocuklarının öyküsü ile bir akülü tekerlekli sandalye sayesinde kesişir.

Çerkezköy’den gelen akülü tekerlekli sandalye ve ilk kez gördüğü konuklarının yakın ilgisi karşısında gözyaşlarını tutamayan genç kadın, “Sizlere çok teşekkür ederim. Ramazanımı dışarı çıkmak istediğimde kucağımda taşıyordum. Ama büyüdükçe ağırlaşıyor ve taşımakta güçlük çekiyorum. Çoğu zaman dışarı çıkmıyordu. Bu akülü aracı sayesinde köyde isteği şekilde gezebilecek” şeklinde sevincini belirtti.

Genç annenin bir diğer üzüntüsü ise küçük oğlu Batuhan’ın durumu oldu. Gözü yaşlı kadın küçük oğlu  Batuhan’ın da her geçen gün hastalığının ilerlediğini, yakından onun da yürüyemez hale geleceğinden endişe duyduğunu belirtti.

“OKULUNDA DA SIKINTI VAR”           

TSD Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, “Öncelikle Süheyla Hanım ve TSD Çerkezköy Şube yöneticilerine bu hayırlı işi gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Biz Ramazan’a normal bir tekerlekli sandalye aldık. O sandalye Gürlek Orta Okulu’nda sabit duruyor. Ancak, okula çıkacak rampa olmadığı için servis aracından okul içerisine kucakta taşınıyor. Okul müdürümüzle de görüşme yaptık. Okulda Ramazan’ın yaşamını kolaylaştıracak bir takım düzenlemeler yapılması gerekiyor” dedi.