CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, kayıt ücreti alınmayacağına dair genelge yayınlandığını, fakat okullarda yeterli ödenek olmadığı için bu tür taleplerin ortaya çıktığını kaydetti. Okulların yükünün büyük bölümünün okul aile birlikleri tarafından çekildiğini dile getiren Uğur Dümen, “Bugün, okul aile birlikleri olmasa temizlik ve hijyen konusunda okullarda büyük sorunlar yaşanır. Ayrıca merkezi hükümetin il ve ilçelerdeki tüm teşkilatlarında güvenlik elemanları var” dedi.
Kırtasiye, kitap ve diğer masrafların baş döndürücü boyuta ulaştığını kaydeden CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, şöyle konuştu: “Uşak’ta ve ülkemizin tüm il, ilçe ve köylerinde ciddi bir ekonomik buhran yaşanmaktadır. Bugün esnafa gidiyoruz ve hiçbirinin işleri eski tadında değil. Köylü ürününden para kazanamıyor, ücretlinin durumu hepten perişan. Emekli maaşları düşük ve dede ve nineler, torunlarının kırtasiye masrafına destek olamıyorlar. Bu yaşadığımız sorunların temelinde, kendisini ekonomist ilan etmiş olan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı'nın ekonomi politikaları çerçevesinde kendi deyimleriyle irrasyonel politikalar nedeniyle ciddi bir enflasyon ve ekonomik kriz yaşıyor. Bu da doğal olarak yoksul ailelerin eğitim öğretim yılının hemen öncesinde ciddi bir şekilde ekonomik kriz yaşamalarına neden oluyor. Kırtasiye ücretleri, masrafları, kıyafet masrafları, servis ücretleri ciddi oranda artmış durumda”. 

Whatsapp Image 2024 08 24 At 11.00.45
Okul çocuklarının beslenme sorununa değinen Uğur Dümen, şöyle dedi:
“Çocuklarımız ciddi bir açlık sorunuyla karşı karşıya. En iyimser rakamlarla 3’te 1’i, bazılarında yarıya yakın çocuk yetersiz beslenme ve açlık sorunu yaşıyor. Biz çocuklarımıza okullarımızda bir öğün yemek veremiyoruz, temiz su veremiyoruz. Bunu başarmış olan bir ilimiz, valiliğimiz var. Tüm okullarda yapılmasını talep ediyoruz. Dolayısıyla, çocukların çok temel ihtiyaçları var. Yemek gibi, su gibi, kırtasiye gibi, güvenlik gibi, temizlik, hijyen gibi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konularda ek bütçelerle okullarda yatırım yapmasını bekliyoruz.”

Dümen, şöyle konuştu: “Ailelerin bu feryatlarının bu çığlıklarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyulması gerekiyor. Bir diğer konu da öğretmenlerin sorunları. Maalesef öğretmenlerimiz yoksulluk sınırının altında maaşlarla her gün itibarlarına saldırılan açıklamalarla zor koşullar yaşıyorlar. İl, ilçe atama emri bekliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerimizin bu sorununu duyması öğretmenlik mesleği kanunu çerçevesinde getirilmek istenen ve tüm sendikaların itiraz ettiği hükümlerde yine tüm paydaşlarla baştan konuşularak ortak bir milli eğitim personel kanunu çıkarılmasına ihtiyaç olduğunu dile getirmek istiyorum”.

Muhabir: ZÜLAL KARADEDELİ