On bir kitapta 19 bin okuyucuya ulaştığını iddia eden Tekin bu sayıyı 20 bine çıkarmak için uğraştığını ifade etti. Kitapta kurtuluşunun 95 yılında Uşak'ın ve Uşaklının destanı Yalımoğlu Ali'yi roman olarak anlattığını dile getiren Tekin bu romanını bütün eserleri arasında en önemlisi olarak niteledi. Kitabının TRT Belgesel tarafından da kayda alındığı bilgisini veren Tekin; " Uşak'ın kültürü için emeklilik yaşamımda büyük hizmet verdim, bir takım derlemeler yaptım. On bir kitabımın 4'ü büyük roman. Şöyle diyorum Uşak'ta Halit Ziya Uşaklıgil'den beri roman yazan bir yazarımız yoktu, Ömer Bedrettin Uşaklı ruhu şad olsun şair şiir yazmış, bu boşluğu ben 11 kitabımın 4'ünü 250-300 sayfalık romanlar yazarak doldurmak istedim, onun için haklı olarak övünüyorum, ben Uşak'ta bir numaralı yazarım şu an diyorum." şeklinde konuştu.
Halen Uşak'ta ikamet eden Tekin'in 3 evladı ve 4 torunu ve bir de torunun torunu var, Tekin bunun için kendisine kıdemli dede diyor.
Eylül ayında çıkan son kitabını kapı kapı dolaşarak satmaya çalışan emekli öğretmen Tekin kitabın içeriği hakkında da bilgiler verdi. Yansıttığı olayların 1920-1922 yılları arasında Uşak Sivaslı ilçesi ve Tatar Kasabasına kadar uzanan bölgede geçtiğini belirten Tekin anlattığı kahramanlıkların gerçek olduğunun altını çizdi. Tekin; " Tarih yalan götürmez, o bilinçteyim. Kaynak olarak o günleri yaşayan Uşaklı ve Sivaslılı insanlardan faydalandım. Kitabımın sunuş kısmında ismini zikrettiğim on kişi var hepsi de rahmetli oldular, yaşasaydılar şimdi 120-130 yaşında olacaklardı. Canlı kaynaklar, annem babam da canlı kaynağımdı." dedi.
Trafik kazası geçirdiğini ve kafasına aldığı darbeden kaynaklı unutkanlıklar yaşadığını bilgisini veren Tekin bundan dolayı artık yazamayacağını söyledi. Tekin'in son cümlesi şu oldu; " Kadir Hoca gider kitapları kalır, okuyanlar beni hatırlasın"