UŞAK'TA BUGÜN VEFAT EDENLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Eşme’nin Takmak Belediye Başkanı ve aynı zamanda milli mücadelenin önemli isimlerinden biri Yunus Efendinin torunlarından olan Hicret Aydın, pandemi döneminde kendisine bir uğraş ararken başladığı eski eşya toplama hobisi Eşmelilerin de verdiği destekle büyüyerek binlerce eşyanın sergilendiği bir müzeye dönüştü.
Müzeye aldığı eserlerin üzerine kimden alındığını ve özelliklerini de yazan Aydın, gelecek nesillere Eşme’nin tarihini taşımak adına oluşturduğu kişisel müze Eşme Kilimlerinden ilçenin tarihi fotoğraflarına, milli mücadele döneminde kullanılan silahlardan, tren yolu araç gereçlerine, tarihi gelinliklerden, hopan seccadelere, deve çanlarından Eşme Spor’un kupalarına kadar bir çok tarihi esere ev sahipliği yapıyor.
Aydın’ın babasının 1972 yılında bahçeye gidip gelmek için aldığı ve eskilerin “gara Jawa” diye bildikleri motosiklet de müzede sergileniyor. Motosiklet 10 bin 480 kilometrede ve fabrikadan çıktığı gibi orijinalliği bozulmamış bir şekilde korunmuş durumda.
Aydın, topladığı bunca eseri Eşme’de sit alanı olarak belirlenen Sirgeli Selim Ağanın Evi ve Tahin Fabrikasının Eşme Belediyesi tarafından kamulaştırılarak müzeye çevrilmesi halinde ve Eşme Hicret Aydın Kültür Evi adının verilmesi şartıyla bağışlayacağını ifade etti.
AĞABEY’DE BİR SERVET YATIYOR
Peyzaj mimari konusunda da çalıştığı okullarda bir çok çalışmaya imza attığını ifade eden Aydın; “Özellikle Anadolu Öğretmen Lisesinde yaptım daha sonra Yeleğen’e yaptım. En güzelini de Ağabey İlkokuluna yaptım. Oraya muhteşem bir meydanlık yaptım aynı zamanda okula da bir ana sınıfı ve Ağabey Kalesi yaptım orada antik bir kent oluşturduk. Maalesef ilgili kişiler, yetkili kişiler özellikle Milli Eğitimin ilgi göstermemesi sonucu her yer kırılmış durumda. Şu an paha biçilmez bir servet orada yatıyor. İnşallah gelen insanlar o değeri görürler ve tekrar ayakta tutmaya çalışırlar.”
Ahmet Aydın halen Eşme Ahmetler Ortaokulunda Fransızca Öğretmeni olarak görev yapmaya devam ediyor.
HABER / BAYRAM ALİ KELEŞ