DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner, PTT Yazlık ve Kışlık Dağıtıcı Personel kıyafetlerinin ‘Yazlık Pantolon, Kemer, Gömlek, Tişört, Yağmurluk, Çorap, Şapka, Spor Ayakkabı, Kışlık Pantolon, Deri Bot, Eldiven, Kazak, İnce Kazak, Kaşkol-Boyunluk, Motosikletli Kıyafeti, Parka, Mont ve Çorap’ olmak üzere toplam 18 üründen oluştuğunu belirterek; ‘‘Tüm bu ürünler hedef kitlenin beklentilerine göre toplantılar yapılarak, kullanıcı görüşleri alınarak tasarlandı. Tasarımcılar ve mühendislerin birlikte çalıştığı projede, ürünler teknik açıdan da değerlendirilerek iyileştirmeler yapıldı. Kullanım kolaylığına yönelik değerler, esneme, sürtünme, çekmezlik, ışık haslığı, evrensel Pantone renk kodları gibi teknik detaylara da şartnamede yer verildi. Kumaşın dokusuna, tuşesine ve mukavemetine yönelik bilgiler, doğru tasarımın ortaya çıkmasında büyük rol oynuyor. DTS Tasarım Merkezi, PTT personelinin çalışma koşullarına uygun kıyafetlere sahip olması gerekliliği bilinciyle çalışmalarını tamamlamıştır. Tasarlanan kıyafetler, şu an tüm Türkiye’deki PTT Dağıtıcı Personelleri tarafından içinde “Uşak Üniversitesi tarafından tasarlanmıştır.” logosu ile giyilmektedir.’’ dedi.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, DTS Tasarım Merkezinin ülkemizin önemli kamu kurumlarının kıyafetlerini tasarladığını söyleyerek, ‘‘Yaklaşık 35 bin 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelinin kıyafetlerini tasarlayarak, teknik şartnamesini yaptık. Ulusal ve uluslararası birçok firma ile işbirliklerimiz de devam ediyor. PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünde çalışanların yazlık ve kışlık elbise tasarımlarını 2020 yılından beri biz yapıyoruz. 2023 yılı için de personelin iki sezonluk kıyafetlerini tasarlayarak iş birliklerini devam ettiriyoruz’’ şeklinde konuştu.
-Savaş; DTS Tasarım Merkezimizde yapılan tasarımlar sayesinde, bölge firmaları başta olmak üzere birçok kuruluş, yurtdışından aldıkları tasarımları artık merkezimizden sağlamaktadır.-
DTS Tasarım Merkezinin, ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve sanayi firmalarıyla iş birliği çalışmalarını sürdürmekte olduğunu aktaran Prof. Dr. Savaş, ‘‘Bu kapsamda 220’nin üzerinde özel ve kamu kurumu ile görüşmeler yapılmış ve birçoğu ile aktif olarak çalışmalar devam etmektedir. Şu ana kadar 23 protokol imzalanmış, 1000’in üzerinde tasarım faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Merkezimizde yapılan tasarımlar ulusal ve uluslararası fuarlarda sergilenmekte, firmaların kataloglarında ve kreasyonlarında yer almaktadır. Merkezimizde yapılan tasarımlar sayesinde bölge firmaları başta olmak üzere birçok kuruluş, yurtdışından aldıkları tasarımları artık merkezimizden sağlamaktadır. Bu sayede ithalat azaltılmıştır ve firmaların ihracat kapasitelerinin arttırılmasına yardımcı olunmaktadır. Merkezimiz sanayi ile çalışarak üniversite sanayi iş birliği noktasında üniversitemizin yüzü olmuştur ve olmaya devam edecektir’’ dedi.
HABER / HALİL ASLAN