Uşak Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri öncesinde, Şekerevleri Mezarlığı’nda bulunan Uşak Garnizon Şehitliği’nin peyzaj düzenlemesini yaptı ve geçmişten günümüze mezarlıklarda tercih edilen selvi ağaçlarını dikti. Uşak Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, kentteki şehitlerin naaşlarının bulunduğu Uşak Garnizon Şehitliği’nde Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden ekiplerin destekleriyle bir dizi düzenleme çalışması yaptı.
Şehitlerin mezarlarında peyzaj çalışması yapılırken, burada bulunan limon selvi ağaçları söküldü ve yerlerine Kur’an-ı Kerim’deki ‘Elif’ harfine benzeyen ‘Kalem Selvi’ ağaçları dikildi. Osmanlı döneminden de Allah’ın birlik ve beraberliğini simgelediği ifade edilen kalem selvi ağaçlarının yanı sıra, kısa bir patika yol yapıldı ve burası da parke taşla döşendi.
Mini yol boyunca da çeşitli çiçekler dikilerek şehitlik, vatandaşların ziyaretine açıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Yardımcısı Hikmet Kahraman, “Şehitliğimizde ekiplerimiz bir dizi çalışma yaptılar. Bir süredir burada Mezarlıklar Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüklerine bağlı ekiplerimiz de çalışma yapıyordu. Aziz şehitlerimizin hatıralarını kıymetli bir şekilde korunması için yapılan çalışmalara özen gösteren ekiplerimiz, 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Günü kapsamındaki törenlere şehitliğimizi hazırladılar. Şehitliğimiz tüm vatandaşlarımızın ziyaretine açıktır. Bu vesileyle Çanakkale ve diğer tüm cephelerde ülkemizin bağımsızlığı ve birliği için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi de saygı ve minnetle bir kez daha yad ediyoruz” dedi.
18 Mart Çanakkale Şehitleri Günü nedeniyle de bir mesaj veren Kahraman, “ Vatan, insanın yuvasını kurduğu, huzur ve mutluluğu bulduğu yerdir. Baskı ve zulümden uzak, güven içinde özgürce yaşanan yerdir.
18 Mart 1915 tarihi, Türk Milletinin destan yazdığı tarihtir. Bugün Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini, “Çanakkale Geçilmez” sözleri ile vücut bulan kadını, erkeği, çocuğu, genci ve yaşlısıyla bir milletin varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı gündür. Tarihimizin akışını değiştiren meşhur deyimle, Çanakkale’de yedi düvele karşı göğsünü siper edip, kazanılmış şanlı zaferlerden biridir. İman ve vatan aşkıyla çarpan yürekler, şehitlik mertebesine ve gazilik için bir an olsun gözünü kırpmadan gövdelerini siper etmişlerdir. Dönmeyi hiç düşünmediler. Bu vatanı, evlatlarına bırakabilmek için canlarını gözlerini kırpmadan verdiler. Kahraman ecdadımız bu şanlı mücadelede imanından güç almış, vatan aşkıyla ayakta kalmıştır. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk Ulusunun muhteşem bir destanıdır. Vatanı savunmak, ezanımızın yurdumuzda yankılanması, vatanı savunmak, şanlı Türk Bayrağımızın göklerde dalgalanması ve namusumuzu korumak demektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur.” Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlık ve egemenlik aşkının kahramanlık destanıdır. Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türk Milletinin huzur ve güvenliğini sağlamak için hayatlarını feda eden Aziz ve Kahraman Şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyoruz. Çanakkale, vatan savunması; akıl ve iman gücünün birleşerek, Cumhuriyet’ in temellerinin atıldığı muhteşem bir zaferdir. Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş muhteşem bir bağımsızlık mücadelesi örneği ve bir insanlık dersidir. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk Ulusunun zaferidir” dedi.