Genel

İletişim Fakültesi Dekanı Sezgin’den Örnek Uygulama

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin haftanın belirli günlerinde ve saatlerinde öğrencileriyle buluşuyor.

Abone Ol

Göreve geldiği günden beri açık kapı politikası uyguladığını söyleyen Dekan Sezgin bu kapsamda “iletişimde kapılar hep açık” parolasıyla Pazartesi ve Perşembe günleri saat 16 ile 18:00 saatleri arasında iletişim fakültesi öğrencileriyle bir araya geliyor. Öğrencilerin randevusuz olarak katılabildiği toplantılarda dile getirilen bütün sorunları dinleyen Dekan Sezgin; “ Pazartesi ve Perşembe günleri Dekan olarak ben öğrencilerimizle birebir görüşmeler yapıyorum ancak diğer günlerde öğrencilerimiz istedikleri zaman gerek Dekan Yardımcılarımıza gerekse Bölüm Başkanlarımıza ulaşabiliyorlar.” dedi

“ÖĞRENCİLERİMİZ MUTMAİN OLUNCAYA KADAR KONUŞUYORUZ”

Öğrencileriyle  yaptıkları toplantılarda hemen hemen  bütün konuları konuştuklarını söyleyen Dekan   Sezgin ; “Öncelik eğitim olmak şartıyla akla gelen bütün sorulara, yetkimiz, bilgimiz dahilinde bütün cevapları veriyoruz, gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz.  Bazen saat gece 23’e kadar  görüşmelerimiz devam ediyor, öğrencilerimiz mutmain oluncaya kadar, ikna oluncaya kadar konuşuyoruz. Hatta otobüsü kaçıranları evlerine kadar arabamızla bırakıyoruz. Öğrencimiz gelmiş, konu bitmemiş, soru, cevap v.b başka şeyler bir bakıyoruz saat geçmiş, biz de öğrencimizi giderken evine yurduna bırakıp öyle gidiyoruz.” Şeklinde konuştu.

“BÜROKRATİK ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”

Öğrencilerinin durumdan gayet memnun olduklarını belirten Dekan Sezgin; “ Öğrenci bazen sadece konuşmak istiyor, annesiyle babasıyla tartışmış onu anlatması lazım, çıkıp geliyor, konu konuyu açıyor, bütün dertlerini dinliyoruz. Ben göreve geldiğim gün bu uygulamayı başlattım. Öğrenci odaklı eğitimin mantığı bu, öğrenciyi muhatap alıyoruz, öğrencinin anlaması için kafasının berrak olması lazım.  Öğrencilerimizle aramızdaki bürokratik engelleri kaldırıyoruz ama bazen sayı çok olduğu zaman ister istemez sıraya koymak gerekebiliyor. Hatta öğrencilerimize kendi aralarında da konuşmalarını tavsiye ediyoruz. Sınıftaki arkadaşlarının ciddi sorunları var diğer arkadaşlarının hiç haberi yok. Mesela aynı sınıfta Bursa’dan 4 tane öğrenci var ama hiçbirinin bundan haberi yok. İletişimdeki engelleri, duvarları kaldırıp çözebildiğimiz kadar sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

HABER / BAYRAM ALİ KELEŞ