İzmir Adliyesi'nde 3 yıldır başsavcı vekili olarak görev yapan Şahiner'in yaklaşık 2 senedir üzerinde çalıştığı kitapta terör, mafya, suç örgütleri, 8 ve 9. yargı paketi, terörün finansman suçu, delil yasakları, kara para aklama ve casusluk gibi konu başlıkları yer aldı.
Kitapta, suçlarla mücadelede uygulamada Yargıtay'ın olaylara eski ve yeni tarihlerdeki bakış açısı, geçmiş ve güncel içtihatlar yer alırken, organize olmuş yapılarla mücadele edilirken yapılacak soruşturma ve kovuşturmaların hukuk ilkeleri doğrultusunda delil yasakları oluşturmayacak çerçevede değerlendirilmesi, Yargıtay içtihatlarına göre dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı.
Şahiner, AA muhabirine yargı mensuplarının somut olaylarda karşılaşabildikleri zorluklar karşısında kitabın yol gösterici olacağını ifade etti.
Kitapta yapay zekayı da ele aldığını dile getiren Şahiner, "Yapay zeka delil olur mu olmaz mı bu da tartışılacak. Yapay zeka ile insanların görüntü ve seslerini kaydediyorlar. Bunu rahatlıkla yerleştirip sürebiliyorlar. Gerçek mi değil mi doğal mı montaj mı tespiti zor olabiliyor. Bu eserin kolluk kuvvetlerimiz, hukukçularımız uygulayıcı olarak istifade etsinler düşüncesiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Fahri Mutlu Tosun'un da desteğiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının bir eseri olarak çıkmasına vesile olduk." dedi.
AA