Ekonomi

OEDAŞ’ta Çalışan İdari Kadro ve Mühendislerin Üçte Biri Kadın

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak olmak üzere toplam beş şehirde hizmet veren Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) “Enerjimiz Eşit Projesi”ni 2019 yılında hayata geçidi. OEDAŞ o tarihten bu güne kadar kadın çalışan sayısını önemli bir ölçüde artırdı. Şu an şirkette idari kadro ve mühendis kadrosunda çalışan üç kişiden birini kadınlar oluşturuyor.

Abone Ol

OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Dört yılda yönetim, idari kadro ve mühendis kadromuzdaki kadın çalışan oranımızı yüzde 28’den yüzde 35’e yükselttik yani şu anda bu ekiplerimizdeki her üç çalışanımızdan biri kadın. Hedefimiz bu oranı daha da artırmak." dedi.

Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), özellikle sahada yapılan çalışmalar nedeniyle ‘erkek işi’ olarak algılanan sektördeki kadın istihdamını artırmak amacıyla 2019 yılında hayata geçirdiği Enerjimiz Eşit Projesi’ni sürdürüyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Toplumsal, çevresel ve yönetişimsel sorumluluk odaklı yaklaşımımız ve içinde bulunduğumuz topluma değer katma vizyonumuzla sektörümüzdeki kadın istihdamını artırmayı amaçlıyoruz. Bununla birlikte hem kadınların hem de genel olarak toplumun enerji sektöründeki istihdama yönelik önyargılarını yıkmak üzere dört yıl önce Enerjimiz Eşit Projemizi başlattık. Bu projeyle başta yönetim, idari departmanlar ve mühendis kadrolarımızda olmak üzere kadın istihdamında ciddi artışlar yakaladık. 2019 yılında ‘beyaz yaka’ olarak da adlandırılan kadın çalışan oranımız yüzde 28 iken şu anda bu oran yüzde 35 seviyesinde yani günümüz itibarıyla bu departmanlarımızdaki her üç çalışanımızdan biri kadın. Hedefimiz bu oranı daha da artırmak.” Şeklinde konuştu.

İLK KADIN TEKNİKERLER ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Proje kapsamında hem kurum içinde hem de paydaşlarıyla birlikte çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Yalçın şöyle devam etti; “Kurum içinde, bölge yöneticilerimiz için kadın istihdamını artırmalarına yönelik hedefler koyduk. Kadın çalışanların kariyerlerini destekleyecek mentorluk ve rotasyon programları hazırladık. Kurum dışında da meslek liselerindeki öğrencilerle bir araya gelerek, toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında bilgi verdik, kız öğrencilere online staj olanakları sağladık. Saha çalışmaları ve teknik fazları da içeren stajlar sonunda, ilk kadın teknikerleri de kurumumuz bünyesine kattık.”

HABER / ZÜLAL KARADEDELİ