Daha öncesinde klavyedeki tuşların yerini bile bilmediğini söyleyen Sümter, pandemi döneminde öğrencilerini ulaşamadığı için alternatif çözümler araştırmaya başladı. Video sitelerinde web tasarımıyla ilgili eğitici videolar yayınlayan çeşitli hocaları izleyen Sümter, oradaki öğrendiklerini etti. İlk önceleri Wordpress ile hazır bir site kurdu, İngilizce olduğu için öğrencilerin de İngilizce bilmediği için o sistem işe yaramadı. Sonrasında sitelerin kod kısmının nasıl tasarlandığına bakan Sümter, Sublime Text üzerinden çalışmalara başladı. İşin Javascript tarafını da inceleyen sümter, PHP’yi ve HTML5’i de inceledi. Bunların her birinin birbiriyle ilişkili olduğunu gören Sümter hepsini birden kullanarak ciddi anlamda bir internet sitesi tasarladı.
Sümter, siteyi kurduktan sonra oradan on-line sınavlar yaptı, şu an hala buradan sınavlar yapmaya devam ediyor. Sümter, site üzerinde ders vermek için server sistemi kurmak gerektiğinin bunun da ciddi maliyet getirdiğini vurguladı.
Şu an okulundaki robotik kodlama sınıfının oluşturulması için çalışan Sümter bunun için de kendisini geliştirmeye devam ediyor.
Sümter’i örnek bir öğretmen olarak niteleyen okul Müdürü Burhan Taş; “ Şu anda tatildeyiz, hiçbir öğretmen burada yok, hocam sağ olsun çıktı geldi, geçen hafta da buradaydı, ondan önceki hafta da.. Hocamın bir derdi var” şeklinde konuştu.
Şu anda bilgisayar mühendisi olan Sümter’in eski bir öğrencisi de öğretmeni hakkında şu ifadeleri kullandı; “ Uşak Lisesinde en sevdiğimiz matematik öğretmeniydi, en iyi öğreten, öğretmek isteyen bir hocamızdı”
HABER / BAYRAM ALİ KELEŞ