Karahallı & Uşak Vakıflar Korosu'yla birlikte aynı sahneyi paylaşan Eyüp Musiki Vakfı, Uşak’ta bir konser verdi. İstanbul’dan Uşak’a Dostluk Konseri adıyla yapılan programa; Uşak Valisi Naci Aktaş, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Belediye Başkan Yardımcıları Reyhan Aydın ve Halil Aslan ile çok sayıda davetli katıldı. Program hakkında Uşak Belediyesi’nden yapılan bilgilendirmede, “Belediye Başkan Yardımcılarımız ve Uşak Valisi Sayın Dr. Naci Aktaş, Eyüp Musiki Vakfı ve Karahallı & Uşak Vakıflar Korosu'nun iş birliğiyle gerçekleşen İstanbul’dan Uşak’a Dostluk Konserine katılım sağladı. Başkan Yardımcılarımız müziğin birleştirici gücünü ve dostluğun güzelliğini sunan bu anlamlı konserde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti” denildi.
EYÜP MUSİKİ VAKFI, BU ALANDAKİ BÜTÜN MEKTEPLERİN DEVAMIDIR!
Eyüp Musiki Vakfıyla ilgili önemli bilgiler yer alıyor. Eyüp Musiki Vakfı, Osmanlı’dan günümüze uzanan bir geleneği de temsil ediyor.
Vakfın tarihçesinde dikkat çeken noktalar şöyle:
“Türk Mûsıkîsi tarihine Zekâî Dede ve Hacı Arif Bey gibi iki dâhi bestekârı yetiştiren Eyyûbî Mehmet Bey (1804-1850), Eyüp’ün mûsıkîmizde bir ekol olmasının temellerini atmış, bu eğitim daha sonra Eyyûbî Ali Rıza ŞENGEL’in (1880-1953) Mûsıkî-i Osmânî Cem’iyyeti Eyüp Şubesi’nde mûsıkî hocalığı yapması ile devam etmiştir. 1925′li yıllarda bir başka Eyyûbî, Mustafa SUNAR’ın başkanlığını ve aynı zamanda hocalığını yaptığı Eyüp Mûsıkî Cemiyeti, uzun süreler İstanbul Radyosu’nda programlar yapmış, ATATÜRK’ün huzurunda konserler vermiş, Safiye AYLA başta olmak üzere bir çok mûsıkîşinasın yetiştiği bir mûsıkî mektebi olmuştur. Eyüp’teki mûsıkî faaliyetlerinin bundan sonraki dönemi 1950-1953 yıllarında Neyzen ve Bestekâr Gavsi BAYKARA’nın yönetimindeki yeniden yapılanma ve ihya dönemi olmuş Eyüp Mûsıkî Topluluğu adıyla, Eyüp Vapur İskelesi yanındaki cemiyette kemanî Reşat ERER, ses sanatçısı ve hâlen İ.T.Ü. Türk Mûsıkîsi Devlet Konservatuarı repertuar hocası Rahmi SÖNMEZOCAK, Neyzen Aka Gündüz KUTBAY ve Orhan GÜRER gibi mûsıkîmizin önde gelen birçok isimleri mûsıkî çalışmaları yapmışlardır. 1685 yılında Eyüp’te doğan ve Eyüp’lü olmanın iltifatı ile “Eyyûbî” diye tanınan “Ebubekir Ağa”nın enderûndaki mûsıkî öğretmenliğinden bu yana geçen üç asıra yakın bir zaman dilimi içinde, Türk Mûsıkîsi’nin adeta merkezi konumundaki Eyüp’te 1984 yılında Nihat İNCEKARA ve arkadaşları tarafından kurulan bugünkü Eyüp Mûsıkî Derneği, bütün bu mektep ve cemiyetlerin devamı niteliğinde olup zincirin son halkasını teşkil etmektedir”.