Uşak Belediye Başkanı CHP’li Özkan Yalım, yaklaşık 8 milyon TL bedelle Atatürk Anıtı’nın önündeki taşlar değişti. Taşların değişmesinin ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları da bu alanda yapıldı. Söz konusu alanda defalarca video çeken Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, yıllar önce Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından yapılan eserin önüne kendi adını ve 2024 ifadesini yazdırdı. Eserin çevresine parke taş döşediği için kendi adını yazdıran Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’a tepkiler geldi. 
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, bunun bir algı operasyonu olduğunu ifade etti. Güneş, yaptığı açıklamada, “Uşak kent meydanındaki anıtın önündeki taşları ve havuzdaki fayansları değiştirip, Uşak belediyesi ve belediye başkanın ismini yazarak tüm meydanı, anıtı sıfırdan kendi yapmış gibi bir algı oluşturulmaktadır. Sıfırdan bir eser yapsa yine anlarım ama bunu yapmadan yapmış algısı oluşturarak bu eserleri ortaya koyanlara büyük haksızlık yapılmaktadır. Diğer taraftan Uşak dört yoldaki köprüde Mesut Apaydın'ın ismini, Atapark’taki seyir kulesinde Ali Erdoğan'ın ismini, Ankara İzmir asfaltındaki alt geçitler de Nurullah Cahan'ın ismini ve Çocuk kent parkında Mehmet Çakın'ın ismini göremezsiniz. Halk için çalışanlarla, reklam için çalışanları ve başkalarının emeklerine konanları halkımız fark etmeyecek sanmayınız” dedi. 

Whatsapp Image 2024 11 11 At 22.17.21
ATATÜRK ANITINI PROF. DR. TANKUT ÖKTEM YAPTI!
Özkan Yalım’ın kendisi yapmış gibi lanse ettiği Atatürk Anıtı, 2001’de Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından tamamlandı. Tankut Öktem’in titiz çalışması sonucu yapılan Atatürk Anıtı önünde, 2009 ve 2014 döneminin Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan da bir düzenleme yaptı ve hiçbir yere adını yazdırmadı. Eserle ilgili şu bilgiler bulunuyor: “Heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından tasarlanan anıt 30 metre uzunluğunda, 17 metre yüksekliğindedir. Anıt ; bir kaidenin üzerinde üç ana grupta toplanan figürlerden meydana getirilmiştir.Birinci grupta ,Uşak’ın Türk süvarileri tarafından kurtarılışını simgeleyen süvari figürleri bulunur.İkinci grupta,Türk ulusu’nun tutsak edilemeyeceğini,sonsuza kadar özgür kalacağını simgeleyen zafer sütunu yükseliyor.Bu sütunun önünde yerleştirilen Atatürk ile üzerinde bilim ve sanat yazan kitapları taşıyan genç kız ve genç erkek figürleri ise Cumhuriyetin kuruluşunu ve gençlere emanet edilişini,eğitime verilen önemi sembolize ediyor.Üçüncü grupta ise Türk kadınının kahramanlığının ve cesaretinin,Kurtuluş Savaşında ordumuza verdiği desteği simgeleyen kadın figürleri ve mermi yüklü kağnı yer alıyor.”

Muhabir: Zülal Ünal