Takmak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Öğretmen Mehmet Ali Terziler köylerinde yaptıkları rehabilite çalışmaları hakkında paylaşımlarda bulundu.

Terziler 24 Kasım 2017 gününe kadar mahallenin çöplüğü  halinde bulunan bir alanı nasıl dönüştürdüklerini şu şekilde anlattı: “ Bu Tarihte Takmak S.Y.D.Derneği tarafından bu alana 35 adet Top Akasya fidanı dikildi.

Whatsapp Image 2024 08 23 At 13.12.02 (1)

Yedi yıldır bakımını düzenli olarak yaptık. Sıcak ve kurak günlerde bazen evimin şebeke suyundan bazen de tankerle ücretli getirterek sulaması yaptık.

Köy Muhtarlığına ait olan bu arsa bugün Takmak Kültür Evinin bitişiğinde, Özel günlerde eserlerimizin de sergilenebileceği bir "KÜLTÜR PARK" haline dönüştü.

Artık Eşme Kilim Festivali ve 3 Eylül Kurtuluş Günü etkinliklerine bizde hazırız. Herkesi bekleriz...”

Whatsapp Image 2024 08 23 At 13.12.01 (1)

Terziler bu ağaçların sulanmasında emek harcayan Yunus ismindeki arkadaşına ise şu şekilde teşekkür etti: “ Bu sıcak ve kurak günlerde Kültür Parktaki Top Akasyalara verdiğin su adeta Kilim Festivali ikramiyesi gibi oldu. Onların sana ettikleri teşekkürleri duyar gibiyim. Bu su ile artık onlar çölü çok daha rahat geçerler. Senin de ömrün su gibi aziz olsun sevgili kardeşim...”

Whatsapp Image 2024 08 23 At 13.12.02

Anıt ağaç  ve kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği Takmak Kültür Evi hakkında daha önce de gazetemize açıklamalarda bulunan Terziler bölgede yapılmasını istediklerini şu şekilde sıralamıştı: “ “ Kültür Evi kurumsallaşmadığı sürece geleceğinden endişeliyim. Kültür Bakanlığı gel kardeşim buraya bir bina yaptık bunları buraya ver derse ben de seve seve veririm. Buradaki eşyaların birçoğunu parayla aldım ama yine de veririm. Ama bizim anıt ağacı alanımız bunun için müsait bir yer. Bir millet bahçesi, milli park gibi, bir köşesinde de kültür evindeki eşyalarımız müze olarak değerlendirilirse harika bir şey olur, çok güzel olur. İnsanlar gelir anıt ağacını gezer, müzeyi gezer, bir çay içer. Olduğu yer zaten hakim bir tepe havadar, park yeri müsait.  Kültür Bakanlığımız böyle bir proje geliştirirse ben yılların emeği olan bu materyalleri buraya seve seve veririm. Şahsi olarak ben göze alabilsem Avrupa birliğinden destek de alıp yapabilirim ama benim yaşım 74 ben ne kadar daha koşturabilirim”

Muhabir: REYHAN BÜŞRA ARDAÇ