Ağır bir iş yaptığı için aşırı sıcakların kendisini olumsuz etkilediğini aktaran Şapçı, özellikle ikindi vaktine iş bırakmamaya çalışıyor,  İkindi vaktine sarktığı zaman da işine ara veriyor.  
Yaptığı işin kendisine göre ağır gelmediğini ama karşıdan bakılınca büyük makinelerle uğraştığı için vatandaşa zor geldiğini söyleyen. Şapçı Makine olarak dorse, kepçe bomları, mikser kazanları,  kepçe kovaları, büyük silolar, elekler, taş ocakları sökümü, bakımı, kurulumu gibi işleri genellikle tek başına yaptığını anlatan Şapçı; “ İşin büyüklüğüne göre eleman buluyorum ama genellikle tek başıma çalışıyorum.”


EMEKLİ OLMAK İŞ HAYATINI BİTİRMEK DEĞİL
Allah sağlık verdikçe bu işi yapmaya devam etmek istediğini söyleyen Şapçı; “Atalarımız önceden kendi aralarında eğlencesine yağlı güreş yapıyorlarmış bu işi yaparken de ayın şekilde eğleniyorum. Aşağı yukarı 30 yıldır bu işi yapıyorum. EYT’den önce emekli oldum, hala çalışıyorum çünkü hala sağım, yaşıyorum, yaşadığım sürece ben bu işi yapmak istiyorum. Emekli olmak iş hayatını bitirmek değil, emekli olmak yaşlılık maaşı , devlet bunu biraz erken verdi bana, daha ben yaşlanmadım, gencim. Benim çocuklarımın biri 30 diğeri 22 yaşında, ben bu işte onlardan daha iyi çalışıyorum. Allah sağlık versin ölünceye kadar ben bu işi yapayım. İşimi de en iyi şekilde yapmak için var gücümle çalışırım. ” şeklinde konuştu. 


BETON MİKSERLERİNİ TEK BAŞINA İMAL EDİYOR
Uşak’ta tek başına sıfırdan beton mikserleri kazanı yapabilen tek kişi olan Şapçı ; “Ben genelde kara düzen yapıyorum, kurumsal firmalar gibi bilgisayar programlarında çizip plazma kesicilerde kesmiyorum, hepsini manuel yapıyorum ama içini dışını çiğden kusursuz bir şekilde yapıyorum. En son mikseri 4 ay önce yaptım. Genelde sal dorse taban değişimi, kapak değişimi, şase kırıkları, kepçe bom kırıkları, palet tadilatı tamiratı gibi işler yapıyorum.”


İNSANLARI ÇOK KİBAR YETİŞTİRİYORLAR
Şapçı, çalıştığı iş kolunda neden çırak bulunmadığı hakkındaki görüşlerini şu şekilde anlattı; “Gençlik masa başı iş seviyor, bu tür işleri evlendikten sonra geçinemediği zaman tercih ediyorlar ama iş işten geçmiş oluyor o saatten sonra da eğilmek onlara ağır geliyor, o yüzden yetişmiyor. Devlet , Milli Eğitim insanları eğilimli olduğu işi sevdirerek o işe yöneltse belki daha fazla yetişen olur. Ama insanları çok kibar yetiştiriyorlar, narin yetiştiriyorlar onlarda böyle kaba işleri sevmiyorlar. İşin  kazancı iyi ama aşağıdan yetişmediği için kıtlık var, benim gibi Uşak’ta 2 yada 3 kişi var, ihtiyaca cevap veremiyoruz. Gençlerin el becerisine göre onlara bu işleri sevdirerek yönlendirmek gerekiyor.” 


HAFTANIN 3 GÜNÜ BİTKİ ÇAYI İÇİYOR
İşyerinde normal çayın yanı sıra Hibiskus, Yer Kekiği, Ihlamur ve Adaçayından yaptığı bir karışımı içen Şapçı; “ Ben genelde ada çayı türünü severim, siyah çayı da severim ama haftanın 3 günü bu çayı içiyorum. Mesela Hibiskus’un kan durultucu özelliği var, eklem sıvılarını artırıyor, illaki faydası oluyordur ama tabi bunu seçmek mümkün değil. Bu çayı yaklaşık 5 yıldır içiyorum.” Dedi.  
HABER / BAYRAM ALİ KELEŞ

Editör: Mevre Kaya