PTT'nin iftar programında konuşan Bakan Uraloğlu, burada kurum hakkında önemli notlar paylaştı. Gücünü geride bıraktığı 185 yıllık tarihinden alan teşkilatın, bugün de kendini yenileyerek geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam ettiğini aktaran Bakan Uraloğlu, şöyle dedi:
"PTT, Türkiye Yüzyılı hedefimiz doğrultusunda üzerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getirerek hizmet anlayışını her geçen gün geliştiriyor. Modern teknolojinin sunduğu imkanlarla posta, kargo-lojistik, e-ticaret, bankacılık, sigortacılık gibi birçok alanda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran hizmetler sunuyor. 38 bin 900 personeli, 3 bin 594 iş yeri ve 12 bin 275 aracından oluşan yaygın hizmet ağı ve sektöründeki öncü konumuyla bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. Müşterilerin ihtiyaçlarına göre çeşitli ürün portföyüyle dünyanın 200'den fazla noktasına uluslararası posta ve kargo gönderimi yapıyor. Hiçbir banka ve kargonun olmadığı 1319 noktada vatandaşlarımıza hizmet götürüyor. Banka ATM'sinin olmadığı noktalarda ise 63 PTT matik ile bu sorunu ortadan kaldırıyor."
Devlet olmanın verdiği görev ve bilinçle hareket eden PTT'nin, devletin varlığını her durum ve şartta vatandaşa hissettirdiğini, onları mutlu ettiği sürece var olacağını söyleyen Uraloğlu, şu bilgileri verdi"Bu noktada PTT'miz Türkiye Kart Projesi, Aynı Gün Teslim Projesi, Yerinde Dağıtım Modeli gibi yenilikçi çalışmalarıyla sürekli hizmet yelpazesi ve kalitesini geliştirmektedir. Türkiye Kart, tek kart ile ulaşım, bankacılık faaliyetleri, finansal dijital altyapı gibi alanlarda tek merkezden güvenli ve düşük maliyetli bir çözüm sağlıyor. Vatandaşlarımıza entegre bir toplu taşıma sistemi sunarak ulaşımda büyük kolaylık sağlayan Türkiye Kart'ı, pilot iller Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul'da Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda kullanıma başlamıştık. Bu yıl içinde Ankara, Kocaeli, Gaziantep, İzmir, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis ve Çorum olmak üzere 12 ilde daha hizmete sunacağız."
Kaynak: AA