Daha önce okul ve cami gibi alanları satacağını duyuran Uşak Belediyesi’nin 31 Mart 2024’te görev gelen yeni yönetiminin bu talebi tartışma konusu olmuştu.
Göreve gelindiğinde, Uşak Belediyesi’nin bir yöneticisi, önceki belediye yönetiminin sattığı 208 arsayı çarşaf çarşaf listelemişti. O dönemde çay, yemek ve termal fiyatlarına yapılan yüzde 100’ün üzerindeki zamların, belediyenin mülkiyetlerinin satılmaması için uygulandığı vatandaşa anlatılmıştı.
Uşak Belediyesi’ni bir yöneticisi, “Benden önceki belediye yönetimi, sürekli arsa satmış. Vallahi ben sattırmam” demişti.
ARADAN GEÇEN 10 AYIN ARDINDAN 79 ARSANIN SATIŞI İÇİN YETKİ İSTENDİ
Aradan geçen 10 ayın ardından Uşak Belediyesi’nin borçları 1 milyar 300 milyon TL dolaylarından yaklaşık 2 milyar TL’ye yaklaştı.
Borçlar nedeniyle yeni personel alınmayacağını da vatandaşa anlatan Uşak Belediyesi yöneticileri, yeni personel alımı da yaptı.
Artan borçlar nedeniyle, Uşak Belediyesi’nde halkın vergilerini çarçur etmeyeceğini öne süren idareciler, 79 arsanın satışı için meclisten yetki istedi. Satılacak arsalar arasında konut ve ticaret alanı var. Ayrıca 2 benzinlik alanı da satılacak arsaların arasında dikkat çekiyor.
BELEDİYELERİN ARSA SATMASI NORMAL Mİ?
31 Mart 2024’te göreve gelen Uşak Belediyesi yönetimi, o dönemde vinçle satılan arsaların listesini paylaşmıştı. Önceki Uşak Belediyesi yönetimini arsa satma nedeniyle gayri ahlaki davranmakla suçlamış ve kendilerinin böyle bir şey yapmayacağını bildirmişti. Önceki Uşak Belediyesi yönetimi, satılan arsaların ağırlıklı olarak imar atığı olarak bilinen alanlar olduğunu bildirmişti. Şu andaki belediye yönetiminin de satışa çıkardığı alanlar, büyük oranda imar planı nedeniyle arta kalan kısımlar olarak dikkat çekiyor.