CHP Uşak İl Kadın Kolları tarafından İsmetpaşa Caddesi’nde aşure ikramında bulunuldu. Parti binasının önünde yapılan aşure ikramı etkinliğine Milletvekili Opr. Dr. Ali Karaoba, CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Ceylan, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Hacer Karaket, İl Gençlik Kolları Başkanı Onurhan Avşar ve partililer katıldı. İsmetpaşa Caddesi’nde aşure ikramında bulunan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, vatandaşla sohbet ederek, talep ve genel beklentileri dinledi.
Muharrem ayı nedeniyle bir mesaj veren CHP Uşak Milletvekili Opr. Dr. Ali Karaoba, “Bugün il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte aşure ikramında bulunduk. Mübarek Muharrem ayındayız ve bu dönem paylaşma için önemli zamanlardan biridir. Muharrem Ayı’nın, ülkemizin birlik, beraberlik ve refahına vesile olmasını; tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin, paylaşılan Muharrem ayındaki paylaşımlarımızın Cenabı Allah katında kabul olmasını diliyorum. Muharrem Ayı’nın, ülkemizin birlik, beraberlik ve refahına vesile olmasını; tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin, paylaşılan Muharrem lokmalarının Cenabı Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum” dedi.
CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan da tüm Uşaklı vatandaşların ve İslam aleminin mübarek Muharrem ayını tebrik etti. Yazgan, paylaşma ve dayanışmanın devamını temenni etti.
Muharrem Ayının Önemi Nedir?
Kelime anlamı itibariyle haram kılınan, yasaklanan, kutsal olan, saygı duyulan anlamlarına gelen Muharrem ayı savaşmanın haram kabul edildiği dört aydan biridir. Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep dört haram aydır. Muharrem ise Hicri takvim sıralamasına göre bunların birincisidir. Oruç ibadeti ve aşure ikramlarıyla kıymetlenen, haram aylardan biri ve hicri yıl başlangıcı olması hasebiyle Muharrem ayı İslamiyet’te oldukça önemlidir.
Peygamber Efendimiz (S.A.V) hadis-i şerifinde “Şüphesiz ki, zaman döndü, dolaştı Allah’ın gökleri ve yerleri yarattığı gündeki şekline geldi. Sene on iki aydır, bunlardan dördü haramdır ki üçü peş peşedir, bunlar da Zilkade, Zilhicce, Recep ve Muharremdir.” buyurmuştur. Hz. Ömer’in halifeliği devrinde 638 yılında Resul-i Ekrem’in Mekke’den Medine’ye hicretinin resmi takvim başlangıcı olarak kabul edilmesiyle muharrem hicri yılın ilk ayı olarak belirlenmiştir.
Arap hükümdarları yeni yılın ilk gününe saygı gösterir ve tebrikleri kabul etmek üzere törenler düzenlerlerdi. Osmanlılar döneminde de muharrem ayında devlet erkânı padişahın huzuruna çıkarak yeni yılı tebrik eder ve padişahtan “muharremiyye” denilen hediyeleri alırlardı.