WhatsApp Image 2023-04-28 at 07.55.34

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, katıldığı bir programda Tıp Fakültesi kurulduktan sonra sürekli şikayetler gelmeye başlayan ve vatandaşın sık sık randevu sorunları yaşadığı Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle ilgili açıklamalar yaptı. Milletvekili olduğu dönemden bu yana sadece hastaneye alınacak paspasçının kim olacağının belirlenmesi gibi işlerle uğraştığına dair zaman zaman muhalefetten tepkiler alan İsmail Güneş, kendisinin hastaneye hiçbir şekilde işçi aldırmadığını öne sürdü.

Hastaneye alınacak personelin İŞKUR ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere göre ve kura çekimiyle belirlendiğini iddia eden İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi’nin kurulmasıyla hastanenin hizmet kalitesinin yükseldiğini ileri sürdü.

Güneş, “Önceden 5 veya 6 kişilik koğuşlar vardı ve dedik ki nitelikli yatağa geçeceğiz ve en fazla 2 kişilik odalar oluştu. Sonra ilçelerde Banaz, Eşme, Karahallı ve Ulubey hastaneleri hizmete girdi. Son olarak Sivaslı hastanemiz de faaliyete başladı. Türkiye’deki nitelikli yatak oranı yüzde 70’ken bizde yüzde 100 oranına ulaştı. Açık ve kapalı ameliyatlar yapılıyor ve bu hastanenin kalitesini artırdı. Uşak’ta tıp fakültesi kuruldu ve burası eğitim ve araştırma hastanesi oldu. Yan dallar geldi ve hastaneye olan teveccüh arttı. Sağlık Bakanlığı buraya 370 bine göre personel ayarlıyor ve bizim hizmet verdiğimiz Gediz, Dumlupınar ve Çivril gibi ilçelerle 650 bin gibi bir nüfusa denk geliyor. Bundan şikayetçi değiliz ve bu bizim tıp fakültemizin daha hızlı gelişmesini sağlar” dedi.

“10 veya 15 yıl sonra tıp fakültesi hastanesi kurulacaktır. Tüm tıp fakülteleri kuruldukları yerde bu şekilde başladı. Bizim Uşak Devlet Hastanesi’nden 650 yatağımız var ve 130 bin dönümlük alanda hastanemiz var. Buradaki hizmetler gayet güzel ve doktorlarımız var. Yaklaşık bin 500 çalışan var” diyen Güneş, hastanede yaşanan sorunlara ilgili dikkat çeken bir savunma yaptı.

Güneş, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın dönem dönem burada hizmette sıkıntılı oldukları da oldu. Bunları biz yaşadık. Hekimlerin ekonomik anlamda taleplerinin karşılanmaması ve özel sektöre hekimler gitmesiyle sorunlar oldu. Son yapılan kanuni düzenlemelerle birlikte özel sektörden hastanelere dönüşler arttı. Eskiden randevulu hasta bakılıyordu ve şu anda günlük 8 bin civarında hasta bakılır hale geldi. Bu aynı zamanda hasta bakılması değil ve hocaların gelmesiyle yapılabilir ameliyatlar da yapılır oldu. Vatandaş eskiden alıştı, gidip hemen muayene olma ve tetkiklerini yaptırıyordu. Buradan bir alışkanlık vardı. Tomografide ve ultrasonda 1 veya 2 günü geçmiyor”.

ALİ ARASLI

Editör: Zülal Ünal