Eğitim

Uşak Eğitim İş’e 9 Üye Katıldı

Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, sendikasına 9 yeni üyenin daha katıldığını belirtti. Eğitim emekçilerinin haklarını savunduklarını ve Eğitim İş Sendikası’nın Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük tahribata yol açan depremde mağdur olan öğretmenler ve diğer kamu görevlileri için çalışma yaptığını belirten Uzun, YÖK’ün üniversiteleri kapatan kararını da yargıya taşıdıklarını söyledi.

Abone Ol

Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, sendikasına 9 yeni üyenin daha katıldığını belirtti. Sendikasının örgütlenme çalışmaları kapsamında Uşak Merkez’de görev yapan Gökhan Kıraç ve Nazlı Bayrak, Banaz’da Hale Aydoğdu, Büşra Erdoğan, Zeynep Cengiz Serçe ve Eşme’den de Rıza Kutlu, Mehmet Özcan, Tuba Gökçay ile Hüseyin Kutlu’yu bünyesine kattığını belirtti. Okul temsilcileri Umut Arabacı, Banaz Temsilcisi Refik Tuncay ve Eşme Temsilcisi Emre Yılmaz’ın yeni üyelerin bulunmasında emek verdiğini belirten Ercan Uzun, sendikasının her geçen gün kentte büyüdüğünü belirtti. Eğitim emekçilerinin haklarını savunduklarını ve Eğitim İş Sendikası’nın Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük tahribata yol açan depremde mağdur olan öğretmenler ve diğer kamu görevlileri için çalışma yaptığını belirten Uzun, depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar dilediğini belirtti. 

Uzun, YÖK’ün üniversiteleri kapatan kararına da dava açtıklarını belirterek, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen iki büyük deprem sonucunda 10 ilde büyük bir yıkım ve can kaybı yaşanmıştır. Bu depremden  yaklaşık 14 milyon kişinin yaşadığı bir bölge etkilenmiştir. Bu nedenle başta depremden doğrudan etkilenen şehirlerimiz olmak üzere, tüm ülke  tarifi mümkün olmayan acılarla karşı karşıya kalmıştır. Yaşanan bu büyük yıkım sonrasında depremden etkilenen yurttaşlarımızın barınma sorununun evleviyetle çözülmesi gerektiğinden bir tereddüt bulunmamaktadır. Ancak üniversitelerin uzaktan eğitime geçirilmesi ile üniversitelerin kapatılarak öğrenci yurtlarının tahsis edilmesi şeklindeki uygulama, eğitim öğretim hayatının bütününü etkilemiş, öğrencileri mağdur ermiştir. Barınma imkanının farklı şekillerde devlet misafirhaneleri, oteller vb. farklı yöntemlerle çözülebileceği de uzmanlar tarafından dile getirilmiş durumdadır” dedi.

Uzun, “Eğitimin kalitesi düştüğü, sınavlarda yaşanan zorluklar, alt yapının elverişsizliği, öğrencilerin erişimi vb. konularda son derece olumsuz durumların yaşandığı da görülmüş durumdadır. Pandemi sürecinde deneyimlenen uzaktan eğitim modeli, ancak istisnai durumlarda başvurulması gereken ve uygunluğu her durumda yeniden gözden geçirilmesi zorunlu olan bir mesele olup, ancak tüm muhatapların mutabakatıyla değerlendirilmesi gereken bir yöntem olduğu aşikardır. Bir başka açıdan üniversitelerin yüz yüze eğitime kapatılmış olmasının, deprem sonrasında başta depremden etkilenen öğrenciler olmak üzere tüm öğrenciler, akademik ve diğer personel bakımından ve hatta tüm yurttaşlar bakımından hayatın normale dönmesini engelleyici bir duruma neden olduğu, meselenin psikososyal boyutu bakımından da yanlış bir uygulama olduğu uzmanlar tarafından dile getirilmiştir. Bu sebeplerle yetki bakımından da sorunlu şekilde Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan uzaktan eğitime geçilmesi yönündeki uygulamanın iptali amacıyla sendikamızca dava açılmıştır” ifadesini kullandı.

REYHAN BÜŞRA ARDAÇ