Sempozyumda, Uşak ekonomisine dair 18 bildiri, yüz yüze, çevrimiçi ve hibrit olarak gerçekleşen oturumlarda sunuldu.
Sempozyumun açılışı 16 Kasım tarihinde Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapıldı.
Açılışa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Lütfi Özav, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Çoşkun Güngör, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Belediyesi Etüt Proje Müdürü Mehmet Ali Köseoğlu, Uşak Kalite Tanıtım Mesleki Eğitim Vakfı Temsilcisi Tufan Güven, Avrupa Birliği (AB) Uzmanı Fransız Diplomat François Naucodie, Uygulamalı Bilimler Dekanı Prof. Dr. Nesrin Ada, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş açılışta yaptığı konuşmada, Uşak Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ettiklerini ve ‘Uşak Ekonomisi’nin konuşulacağı sempozyumun da bu etkinliklerden biri olduğunu belirterek, başta Uygulamalı Bilimler Fakültesi olmak üzere destek ve katkı sunan herkese teşekkür etti.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ada, Cumhuriyetimizin 100. Yılına atfen Uşak Ekonomisi sempozyumunu gerçekleştirdiklerini söyleyerek ‘‘Çalışmamızın amacı içinde yaşadığımız bu kadim şehre Cumhuriyetimizin 100. Yılında ekonomik gelişmeler ışığında katkı sağlamaktır. Bu amaçla akademisyen arkadaşlarımız sektör temsilcileriyle bire bir onlarca görüşme gerçekleştirdiler. Araştırmalar ülkemizin, daha güçlü becerilere sahip, daha iyi yetişmiş, analiz ve entegrasyon kabiliyeti yüksek nitelikli ve donanımlı insan kaynağına ihtiyacı olduğunu ortaya koymaktadır. Bu bilinçle, toplumumuzun ihtiyacı olan “nitelikli insan” kaynağı arayışına cevap vermek için çaba göstermekteyiz. Gelişmiş ülke uygulamalarına baktığımızda akademik çalışmalar ışığında, sektör uygulamalarının birlikte yürüdüğünü görmekteyiz. Yani sektörün ekonomik döngüsü olmadan kalkınmanın olamayacağı açıktır. İktisat bilimi ile uğraşan J. Schumpeter akademik desteği/ eğitimi “kalkınma” olarak nitelemiştir. Sempozyumumuzda Uşak ekonomisine katkı niteliğinde 18 Tebliğ hocalarımız tarafından sunulacaktır. Sempozyum çıktılarının hayırlı olmasını dilerim. Sempozyumumuza katkı ve destek veren herkese ve ayrıca PULTECH FRP Şirketi ile Uşak Kalite Tanıtım Mesleki Eğitim Vakfına teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.
Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Çoşkun Güngör, Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Belediyesi Etüt Proje Müdürü Mehmet Ali Köseoğlu da birer konuşma yaparak Uşak Üniversitesine, şehrin ve bölgenin kalkınması adına yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ettiler.
Açılış konuşmalarının ardından sempozyumun açılış sunumunu AB Uzmanı Fransız Diplomat Françoıs Naucodıe gerçekleştirdi. Naucodie, ‘‘Uluslararası Ticarette AB Uygulamaları ve Yeni Yönelimler’’ başlıklı sunumunda Avrupa Birliği, Avrupa Birliği Türkiye ilişkileri, güncel gelişmeler ve detaylar hakkında bilgi vererek soruları cevapladı. Uşak’ın İhracattaki sektörel rekabet gücü, KOBİ’lerin sorunları ve çözüm önerileri, katma değeri yüksek ürün stratejileri, turizm sektöründe yaşanan sorunlar, kentsel dönüşüm, deri firmalarının mevcut durumu, karbon emisyonu, yerel yönetimlerin sürdürülebilir ekonomiye etkisi, yerel stratejik planlar, görsel kimlik, UNESCO öğrenen kentler ağı, Uşak lojistik merkezi, ilin TR 33 bölgesinde sosyo-ekonomik kalkınmadaki yeri gibi pek çok konuda bildiler sunuldu ve tartışmalar yapıldı.
Açılış sunumunun ardından sempozyumda emeği geçenlere teşekkür belgeleri ve plaket takdimi yapıldı.
“Nitelikli ve Donanımlı İnsan Kaynağına Olan İhtiyaç”ın Önemi Konuşuldu
Yüz yüze, çevrimiçi ve hibrit oturumlar şeklinde devam eden sempozyumda Uşak ekonomisine ilişkin önemli konular ele alındı. Başarılı bir şekilde geçen sempozyumun Uşak ve çevresine faydalı olması temennisiyle sempozyum sona erdi. - Uşak Üniversitesi
-Uşak Haber