İl Müdürü Nihat Ağan yaptığı konuşmada; “Bakanlığımızca ilk olarak 2021 yılında uygulamaya konulan ''Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi'' projesi kapsamında ilk yıl toplamda 11 projeye yaklaşık 3 milyon 100 bin, 2022 yılında ise 8 projeye yaklaşık 3 milyon 75 bin TL kaynak aktarılmıştır. 2023 yılında ise ilk etapta üretici katkısı dahil 6 milyon 100 bin TL olan 3 projemiz uygulamaya konulmuştur.
Bu projelerden; ''Yağlık Ayçiçeğini Geliştirme Projesi'' kapsamında Uşak'lı üreticilerimize yüzde 50 Bakanlık yüzde 50 üretici katkılı olmak üzere 40 bin dekarlık alanda bin torba sertifikalı yağlık ayçiçeği tohumu dağıtılmış olup, 2021 yılında 5 bin 670 dekar olan ekim alanı 2023 yılında 40 bin dekara çıkarılmıştır. ''Nohut Üretimini Geliştirme Projesi'' kapsamında yüzde 55 Bakanlık yüzde 45 üretici katkılı 4 bin dekarlık alanda 50 bin kg. sertifikalı nohut tohumu ve ''Keten Üretimini Geliştirme Projesi'' kapsamında yüzde 75 Bakanlık yüzde 25 üretici katkılı 3 bin dekarlık alanda 12 bin kilogram sertifikalı keten tohumunu çok kıymetli üreticilerimizle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz." dedi.
Dağıtılan tohumlarla münavebe ( ayrı bitkilerin, ayrı dikilmesi) sisteminin yaygınlaştırılmasının önemini vurgulayan Ağan; "İlimiz tarımına alternatif ürün deseni oluşturulması ve üretimin artırılarak sürdürülebilir hale gelmesi gibi faktörler hedeflenmektedir.
Tohumlarımızı toprakla buluşturmak adına düzenlemiş olduğumuz bu tören dahilinde bütün çiftçilerimize ve memleketimize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.