Siyaset

Uşak-Ulubey-Eşme yolundaki sorunların kabahatlisi devletin mühendisleri mi?

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, daha önce TBMM kürsüsünde, yapıldığını ifade ettiği Uşak-Ulubey-Eşme yolu için, “Bu dönemde daha önceki dönemde yaptırdığımız Ulubey ve Uşak yolunun, tabi devletten kaynaklanmayan ama devletin denetimindeki görev yapan kişilerden kaynaklanan hatalardan dolayı, Ulubey-Uşak yolunu tekrar yapmak zorunda kaldık. Şimdi sıcak asfaltla başladık” dedi.

Abone Ol

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, daha önce TBMM kürsüsünde, yapıldığını ifade ettiği Uşak-Ulubey-Eşme yolu için, “Bu dönemde daha önceki dönemde yaptırdığımız Ulubey ve Uşak yolunun, tabi devletten kaynaklanmayan ama devletin denetimindeki görev yapan kişilerden kaynaklanan hatalardan dolayı, Ulubey-Uşak yolunu tekrar yapmak zorunda kaldık. Şimdi sıcak asfaltla başladık” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, kentteki ulaştırma bazındaki yatırımlarla ilgili değerlendirme yaptı. Egem TV’de yayınlanan ve Ali Osman Aşçı’nın hazırlayıp sunduğu Sivil Toplum programına konuk olan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, çevre yolu ve diğer yol yatırımlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Çevre yolunun neden geciktiğine dair açıklama yapan Uşak Milletvekili Güneş, yoldaki gecikmenin sebebinin kamulaştırma ve toplulaştırma olduğunu kaydetti. Yolun geçtiği bölgelerdeki tarla vasfındaki arazilerin fiyatlarının birden katlandığını ve devletin bu noktada sorunlarla karşı karşıya kaldığını öne süren Güneş, “2013’te çevre yolunun temelini Binali Yıldırım beyle beraber atmıştık. 2 yılda bitirmeyi hedeflemiştik ve burada istimlakta çok büyük sorunlar çıktı ve toplulaştırma zaman aldı. Mahkemelik olduğumuz yerler vardı ve o yoldaki sorunlar yeni yeni bitiyor. Bir yerden yol geçirdiğiniz zaman tarlanın değeri 10’sa 30 veya 40 oluyor. Devlet yola ayırdığı paranın fazlasını kamulaştırmaya ayırıyor. O dönemde Ulaştırma Bakanlığımız biz burada çok fazla bedel ödeyeceğiz dediler ve belli yerlerde toplulaştırma yapıldı ve kamulaştırma oldu” dedi.

“EKONOMİK ÇALKANTI VE FİYATLARDAKİ HAREKETLENME YÜKLENİCİLERİ ZORLADI”

“Bu yolu 3 gidiş ve gelişe çevirdik. Önemli bir merhale geçildi ve bu yıl da 210 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldı” diyen Güneş, şöyle devam etti: “Karma OSB kavşağından Sivaslı yoluna kadar gitmesi hedefimiz. Ekonomik çalkantı ve fiyatlardaki oynaklık nedeniyle müteahhitler de kendilerini güvence altına almak istiyorlar. Beton fiyatları artıyor ve bunlar gecikme nedeni. Eşme’de bir halk eğitim merkezi daha önceki dönemlerde 15 yılda tamamlandı. Biz burada bir hastane yaptık ve 2 yılda bitirdik. Diğer yaptığımız okulları da kısa sürede bitirdik. Vatandaş buna alıştı ve olması gereken de bu. İstimlaktaki problemler ve fiyatlardaki artışlar bu yolun uzamasının sebebi oldu. Geç olsun ama güç olmasın. AK Parti yönetimindeki tüm arkadaşlarımız bu işi yakından takip ediyoruz. Sayın Bakanımıza bu yolun hızla bitmesini her seferinde diyoruz.”

“DEVLETTEN DEĞİL AMA DEVLETİN DENETİMİNDEKİ MÜHENDİSLERDEN KAYNAKLANAN SORUN”

Güneş, Uşak-Ulubey-Eşme arasındaki yoluyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Buradaki sorunların sebebi olarak devlet görevlisi mühendisleri gösteren Güneş, şöyle söyledi: “Bu dönemde daha önceki dönemde yaptırdığımız Ulubey ve Uşak yolunun, tabi devletten kaynaklanmayan ama devletin denetimindeki görev yapan kişilerden kaynaklanan hatalardan dolayı, Ulubey-Uşak yolunu tekrar yapmak zorunda kaldık. Şimdi sıcak asfaltla başladık. Geçen yıl Ulubey-Uşak arasının 7 kilometresini yaptık ve bu yıl kalanını yapacağız. Ulubey’den Uşak’a doğru 15 kilometre yolu yapacağız. İkinci sefer yapınca diyeceksin ki bu kurumlar size bağlı. Diyorlar ki bu kurumlar size bağıl. Burada çalışan mühendisler, herkesi kast etmiyorum. İşini kontrol etmeyen mühendisler, yolları zamanında iyi yapsaydı, bu yolları bir daha bir daha yapmayacaktık. Biz tüm bu şartların zorluğuna rağmen, Eşme-Güney ve Ulubey Güney yollarını yatırıma aldırdık. Bu yolları biz yine de yatırıma aldırdık ve ihalesini yaptırdık. İnşallah tekrar yapacağız.”

“DAHA ÖNCEKİ İKTİDARLAR DÖNEMİNDE DEPREME DAYANIKSIZ BİNALAR İNŞA EDİLDİ”

Güneş, “Türkiye’de biz iktidara geldiğimizde duble yol ağımız 6 bin kilometredeydi ve şimdi bu 28 bin kilometreye çıktı. Türkiye’yi yeniden baştan sona inşa ettik ve bu yükün altından kalkmak kolay değil. Eskiden yapılan yollar kaliteli ve sağlam olsaydı bir daha yapılmayacaktı. Biz daha önce yapılan devlet hastanelerini deprem testine tabi tuttuk ve depreme dayanıksız çıktılar. Biz sanki sıfırdan ülkeyi inşa ediyor gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. Ben vekil olduktan sonra Uşak’ta 50 okul yapıldı ve bir kısmı da depreme dayanıksız olduğu için. Devlet sağlam ve fonksiyona bakmalı ve uzun yıllar bize hizmet etmesi lazım. Tekrar tekrar yapınca bunun maliyeti ağır oluyor ve bedelini vatandaş ödüyor” dedi.

“NURULLAH CAHAN VE MESUT APAYDIN DÖNEMLERİNDE ALT VE ÜST GEÇİTLER YAPILDI”

Güneş, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Biz önceki dönem başkan zamanında (Nurullah Cahan) döneminde 3 alt geçit yapıldı. Mesut Apaydın döneminde de dörtyola köprülü kavşak yapıldı ve trafikte rahatlama oldu. İnsanlar trafik şehrin içinden aksın ve burada alışveriş olsun istiyor. Ama çevre yolunda bu yok. Tabi çevre yolu biraz zaman aldı ve biz başladığımız işi bitiririz. Vatandaş haklı olarak bu yolun bitmesini istiyor. Onlar bunun ne kadar erken bitmesini istiyorsa, biz de bunun erken bitmesini istiyoruz. Türkiye’de sadece Uşak yolları yok, çok sayıda yol var ve hepsinin bitmesi lazım. Vatandaş başka illere gidince onların yolu iyi, sizin yolunuz kötü görünüyor diyorlar. Her yerde problem olabilir. Bu bir bahane değil ve başladığımız işi bitireceğiz.”