Kültür

Uşak Üniversitesi, I. Uluslararası Zanaattan Sanata Jürili Karma Sergisine Ev Sahipliği Yapacak

Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun öncülüğünde başlatılan “Kaynaktan Sanata” adlı serginin üçüncüsü, bu yıl “I. Uluslararası Zanaattan Sanata Jürili Karma Sergisi” adıyla uluslararası alana taşındı.

Abone Ol

İlk kez 2017’de düzenlenen ve ardından metal, tekstil, ahşap ürünlerin de katılımıyla “Zanaattan Sanata” adını alan karma sergi, bu yıl uluslararası nitelik kazandı. “I. Uluslararası Zanaattan Sanata Jürili Karma Sergisi” 20-23 Kasım tarihleri arasında Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Tasarımın Gücü Fark Edilmeli

Serginin küratörlerinden Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Gökhan Yıldırım ve Dr. Gülhan Pınarlık, serginin amacının zanaatçılar, sanatçılar, tasarımcılar ve öğrencilerin içindeki bütün tasarımcı gücü fark edip; ürettikleri ürünü gün yüzüne çıkarmak, katma değeri yüksek olan ürünleri görünür hale getirmek olduğunu belirtti. Akademisyenlerin yanı sıra yüksekokullarda eğitim alan teknikerlerin veya bir fabrikada bir ürünler üzerinde sürekli çalışan tasarımcıların ürünlerinin sergilenebilecek olmasının önemine dikkat çeken Yıldırım ve Pınarlık, bu yıl uluslararası nitelik kazanan sergide, görev alan seçici kurul üyeleri arasında Türkiye’deki seçkin üniversitelerin yanı sıra Çin, Tunus, Romanya, Malezya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden akademisyen ve profesyonellerin de yer aldığını aktardı.

Tasarımda Öncü Olma Yolunda İlerliyoruz

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, ulusal düzeyde 2018 yılında düzenlenmiş olan serginin yoğun talep sonucunda ve ülkemizin kalkınma stratejisi olan üretmenin önemine katkısı da düşünülerek, bu yıl uluslararası olarak gerçekleştirilecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Savaş, sergiye katılımın yüksek olduğunu söyleyerek, Uşak Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Uşak’ta bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle serginin her geçen yıl daha güzel bir yere taşındığını söyledi. Sergi konularının deri, tekstil ve seramik ürünleri başta olmak üzere grafik tasarım, metal ürünler ve ahşap ürünler olduğunu aktaran Prof. Dr. Savaş, ‘‘Deri, tekstil ve seramik (DTS) alanlarında pilot üniversite olan üniversitemiz, tasarım konusunda öncü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yaptığımız çalışmalarla, işbirliklerimizle, ulusal ve uluslararası sergi ve fuarlarda DTS logolu ürünlerimizin yer almaya başlaması gurur vericidir. Herkesi sergimize bekliyoruz.’’şeklinde konuştu.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde, Uşak Belediyesi'nin katkılarıyla 20 Kasım saat 14.00’te açılışı yapılacak olan “I. Uluslararası Zanaattan Sanata Jürili Karma Sergisi”, 20-23 Kasım halka açık olarak ücretsiz gezilebilecek.

Ayrıntılı bilgi için zanaattansanata.usak.edu.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.