Gıda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bakanlığın internet sitesi ve AA vasıtasıyla yaptığı açıklamada , “Ülkemizin tarımı için var gücüyle çalışan çiftçilerimizi bir yönüyle kuraklık ve diğer yönüyle de zirai don olayları etkiliyor. Önümüzdeki 5 gün boyunca hava koşulları, tarımsal üretimi etkileme potansiyeline sahip. Sahadaki arkadaşlarımla beraber zirai don, dolu ve taşkın gibi konularda vatandaşımız ve üreticilerimizi uyarıyoruz. Üreticilerimizin arkadaşlarımız tarafından yapılan uyarılara riayet etmelerini rica ediyorum" dedi.
TARSİM’de çiftçinin mağduriyetinin yüzde 70’nin devlet tarafından giderildiğini belirten Yumaklı, çiftçinin bu sigortayı yaptırmasına önemle değindi. Bakan Yumaklı, bu işin tesadüflere bırakılmaması gerektiğini belirterek, şöyle dedi: “Tüm üreticilerimize, çiftçilerimize büyük geçmiş olsun. Bakanlık olarak günlerdir olumsuz etkiyi en aza indirmek için 7 gün 24 saat sahada ve üreticimizin yanındayız.
Zirai Don (3)
Bütün ekiplerimiz tespit çalışmalarını sürdürüyor. Don ve doludan etkilenen üreticilerimiz, tarım ve orman il ve ilçe müdürlüklerimize, sigortalı üreticilerimiz de Alo TARSİM 172 İhbar Hattı'na ve acentelerine hasar ihbarında bulunabilirler. Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi, son yılların en geniş alanı kapsayan bu don olayı sonrasında da üretimin devamlılığını sağlamak üzere üreticilerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz”.

Ekran Görüntüsü 2025 04 12 232023

Kaynak: ANADOLU AJANSI - HABER MERKEZİ