Kentteki organize sanayi bölgeleriyle eşgüdümlü çalıştıklarını belirten Kandemir, katma değeri yüksek ürünlere yönelmek için bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.  

WhatsApp Image 2023-07-20 at 10.22.39

Son dönemde Uşak’ın Türkiye’de ihracat sıralamasındaki yerini daha yukarılara çıkartmak için düşük teknoloji üretimlerden orta ve orta yüksek teknolojilere geçiş yapması gerektiğine dikkat çeken Kandemir, “Bu nedenle, Uşak Organize Sanayi Bölgemizle birlikte Makine Sektörü Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesinin çalışmalarına başladık. Böylelikle ilimizin makine ihtiyacını il dışından değil kendi iç dinamiklerimizle sağlayabileceğiz ve katma değeri yüksek nihai ürünler üreterek ilimizin kalkınmasına ivme katacağız. Ayrıca ilimizin sektörel çeşitliliğinin arttırılması amacı ile;  Sayın Valimiz önderliğinde yürütülen Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulum çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmekteyiz” dedi.

AVRUPA BİRLİĞİNE ÜRÜN SATMAK İÇİN YEŞİL OSB VE YEŞİL MUTABAKAT

Avrupa Birliği’nin 2024 yılından itibaren hayata geçirmeyi planladığı yeşil mutabakat eylem planına göre çevreye duyarlı üretim yapmayan bölge ve işletmelerin ürünlerin bu ülkelere kabul edilmeyeceğini belirten Kandemir, “Yeşil ve çevreci OSB olmamız için yine Odamız ve OSB Müdürlüğümüzle ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hepimizin bildiği gibi, Avrupa Birliği ülkeleri, önümüzdeki dönemlerde çevreyle ilgili kriterleri sağlamayan bölgelerden ve işletmelerden çıkan ürünleri almamaya kararlı. Yeşil OSB hüviyeti elde edersek, ilerleyen yıllarda ihracatımızı Avrupa ülkelerine sekteye uğratmadan sürdürebiliriz. İlimizdeki tüm kurum ve kuruluşlar olarak ortak bir akılda buluşmalı ve geleceğimiz için önem taşıyan bu konuya ağırlık vermeliyiz. Yeni kurulan Uşak OSB genişleme sahasının da bu mantıkla inşa edilmesinden yanayız” diye konuştu.

HABER/ÇİĞDEM TURAN

Editör: Zülal Ünal