Gündem

Uşak’ın merakla beklediği projede geri sayım devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Manisa’da konuştu. Yapımı devam eden önemli projeler hakkında bilgiler veren Uraloğlu Uşak’tan geçen Ankara-İzmir Hızlı Tren hattının yüzde 62,9’nun bittiğini söyledi.

Abone Ol

Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, “Yapım çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladık. Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor.” dedi.

‘ANKARA-İZMİR’ ARASI 3,5 SAAT OLACAK

Proje tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye seyahat süreside 14 saatten 3,5 saate düşeceğini belirten Uraloğlu, “Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek.” Dedi.

 ‘GEDİZ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI’ TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTACAK

Uraloğlu, “Kısa adıyla Gediz Köprülü Kavşağımız; Manisa-Akhisar-Balıkesir-Bursa-İstanbul Yolu, Manisa Çevre Yolu, Manisa-İzmir Yolu ve Manisa-Turgutlu-Uşak Yollarının kesişim noktasında bulunuyor. Proje ile bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacak ve söz konusu güzergâhlar arasında hızlı, güvenli ve kesintisiz ulaşım imkânı sağlayacağız. Aynı zamanda, kavşak bölgesinden otogara farklı noktalardan erişim imkânı da sunmuş olacağız.” diye konuştu.

HIZLI TREN ÇALIŞMASI NE ZAMAN BAŞLADI?

Bundan 6,5 yıl önce yani 2017 yılında Uşak İl Koordinasyon Kurulu Temmuz ayı birleşiminde bu müjde verilmişti. Toplantıya başkanlık yapan zamanın Uşak Valisi Salim Demir şu ifadeleri kullanmıştı: “ Önemli yatırımlarından biri  Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren. Sayın Başbakanımızın da bu konuda açıklamaları var, 2019 yılında inşallah Yüksek Hızlı Tren hizmete alınacak şimdiden hayırlı uğurlu olsun"

HIZLI TREN İÇİN YENİ TARİH 2028

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu geçen yıl Eylül ayında yaptığı açıklamada Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin  altyapı işlerinde yüzde 58 oranında genel fiziki ilerleme kat edildiğini ve projenin 2028 yılında hizmete alınacağını söylemişti. Proje kapsamında 40,7 kilometre uzunluğunda 49 tünel ve 21,2 kilometre uzunluğunda 67 viyadük, 66 köprü inşa edileceğini de hatırlatmıştı.

HABER MERKEZİ