Ceylan, “2023 yılı için tiyatro etkinlikleri devam edecek ve bir senaryo ile Uşak’ı anlatan bir tiyatroyla çocuklarımıza ilimizi anlatacağız. Gittiğimiz okullarda bu hediyeleri çocuklara sunuyoruz. Uşak’ın kültürel ve arkeolojik değerlerini onlara anlatıyoruz. Birinci sınıf öğrencilerine de boyama kitabı hediye ediyoruz.  Bir karekod sistem oluşturduk ve buradan ilimizdeki tüm kültürel alanları ziyaret edecekleri bir uygulama yaptık” dedi.

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, çocuklara Uşak’ın tarihi ve kültürünü anlatmak için bir tiyatro oyunu hazırlayacaklarını ve bu yıl içinde köylerdeki okullarda bu oyunun sahnede yerini alacağını ifade etti. Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün yaptığı toplantıda, kentteki kültür ve turizm faaliyetlerini basın mensuplarına anlattı. Burada Uşak Kültür Rotası Projesine değinen Sabri Ceylan, söz konusu proje kapsamında, hem köylerde yaşayan çocuklara, hem de Uşak Üniversitesi’ne dışarıdan gelen üniversite öğrencilerine kenti tanıttıklarını ifade etti.

UŞAK KÜLTÜR ROTASI KAPSAMINDA KÖYLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Uşak Kültür Rotası Projesi hakkında bilgi veren Sabri Ceylan, “Uşak Kültür Rotası Projesi, Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda İl Kültür ve Turizm müdürlüğü olarak oluşturduk. Projemizde 2 grup var ve bunlardan biri üniversite öğrencileri ve diğeri de köy çocukları. Her köy çocuğunun bir tiyatro oyunu izlemesini istiyoruz. Ayrıca bu proje kapsamında Uşaklı vatandaşlarımıza da kentimizdeki kültürel değerlerimizi fark ettirmek istiyoruz. Fen Bilimleri Atölyeleri, Ebru sanatı atölyeleri, çocukların saç tıraşı ve diğer ihtiyaçlarını da gidiyoruz. Köy muhtarlarımız yaşlı vatandaşların tıraşını da istiyorlar. Bu proje kapsamında onların da saçları tıraş ediliyor. Bizler hizmet noktasında yaş ayrımı yapmadan hareket ediyoruz” dedi.

“Baltalı göleti, Ulubey Kanyonları, Uşak Müzesi ve benzeri yerlerden bir destinasyon oluşturuyoruz ve KYK yurduna yeni gelen öğrencileri gezdiriyoruz” diyen Sabri Ceylan, “Buradaki öğrencilerimiz ilimizin gönüllü elçisi oluyor. Bu proje ve diğer çalışmalar için de 1 milyon 600 bin TL gibi bir bütçe oluşturuldu.  Burada 35 bin öğrenciye çeşitli materyaller verildi. Gezici kütüphanemizde 5 bin 321 üye yapıldı. Cem Evi Derneği, Cezaevi ve Huzurevi gibi gittiğimiz her yerde kitap bağışında bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

UŞAK’I ANLATAN BİR  TİYATRO OYUNU HAZIRLANACAK

Ceylan, “2023 yılı için tiyatro etkinlikleri devam edecek ve bir senaryo ile Uşak’ı anlatan bir tiyatroyla çocuklarımıza ilimizi anlatacağız. Gittiğimiz okullarda bu hediyeleri çocuklara sunuyoruz. Uşak’ın kültürel ve arkeolojik değerlerini onlara anlatıyoruz. Birinci sınıf öğrencilerine de boyama kitabı hediye ediyoruz.  Bir karekod sistem oluşturduk ve buradan ilimizdeki tüm kültürel alanları ziyaret edecekleri bir uygulama yaptık. Karekod okutarak ilimizin her bölgesine gidebiliyorlar. Google MAP ile uyumlu bir çalışma. Uşak’ta, Türkiye’de ilk tarım kütüphanesini de açtık. Uşak Agro Kütüphane’nin temsilcisi ve öncüsü olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim