Uşak Halk Eğitim Merkezinde 5 ay süren takı tasarım kursuna gittiğini ve işe başlamadan önce destek için iki sefer başvuru yaptığını aktaran Gök ; “Bana gençlere yardım ettiklerini söylediler. Tabi gençlere de versinler ama çalışan insanlara öncelik tanısınlar, devletin parasını boşa çıkarmayacak şekilde insanları tanıyarak destek olmaları bence daha uygun. Ben de kendi param ile yaptım ama onlardan da bir destek olsaydı… Bir yardım beklerdim aslında. Tek başıma hem üretip hem de ürettiklerimi pazarlıyorum zor oluyor ama azim edip çalıştıktan sonra üstesinden gelinmeyecek iş yok” dedi.
HEM ÜRETİYOR HEM PAZARLIYOR
El emeği göz nuru hediyelik kolyeler üreten Gök bütün kadınları çalışmaya, üretmeye davet etti. Gök konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı ; “ Burada hiç boş zamanım yok, müşteri olmadığı zamanlar üretim işiyle meşgul oluyorum. Önceden evde de çalışıyordum zaten onun için bu kadar çok çeşit var ancak çok yoruldum, şimdi ara verdim artık sadece burada çalışıyorum.”
ÜRÜNLERİNİ AMERİKA’DA SATMAK İSTEDİLER
Sabittin Gök de eşini her zaman desteklediğini bütün kadınların bir işle uğraşmasının ekonomiye katkı ve hareket getireceğini söyledi. Eşinin kısıtlı imkanlarla işini yürütmeye çalıştığını aktaran Gök; “Devlet biraz destek olsaydı daha güzel işler yapabilirdi. Küçük bir tostçuya, büfeciye yardım yapıyor ama burada daha özgün daha güzel bir işi bir yere götürmeyen isteyen bir bayana destek verilmiyor. Herkese eşit davranılması gereken yerde bazı kişiler es geçilebiliyor. Bu kişilerden biri de benim ailem. Destek olsa daha güzel işler yapabilir, kendini geliştirebilir, böyle hareketsiz kalıyor. Örneğin ürettiğimiz ürünleri Amerika’da satmak istediler ancak açılamıyoruz hepsi bir şekilde paraya dayanıyor” şeklinde konuştu.