UşakMinikler Su Verimliliği Seferberliği “Su-Çocuk Buluşması” Programı Kapsamında Uşak’a gelen eğitim tırını gezdi.
Eğitim tırı, su verimliliği seferberliği ''Su-Çocuk Buluşması'' programları kapsamında, çocuklarda su verimliliği bilincini oluşturmak ve suyun verimli kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tüm ülkeyi geziyor.

Whatsapp Image 2024 03 22 At 14.36.32
Konuya ilişkin Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafında sosyal medya aracılığıyla yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde su verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması ve verimli su kullanımının kültür haline getirilebilmesi için Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Su Verimliliği Seferberliği kapsamında, İlimizde de Müdürlüğümüzce çalışmalara devam edilmektedir. Elbette çalışmaların en önemli basamağını da çocuklarımız oluşturmaktadır. Verimli su kullanımının yaygınlaştırılması ve bunun bir alışkanlık haline getirilmesi için okullarımızdaki çocuklarımıza eğitimler düzenlemekteyiz.” 
Mavişehir İlkokulu ve Öğretmen Mahmut Özgöbek İlkokulunda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personellerince su verimliliği ve su tasarrufu ile ilgili sunum yapıldı. Ayrıca öğrencilere eğitim tırının içerisinde bulunan materyaller ile öğrencilere su döngüsü anlatıldı.
SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ NEDİR?

Whatsapp Image 2024 03 22 At 14.36.32 (2)
Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlayan ve devam eden Su Verimliliği Seferberliği www.suverimliligi.gov.tr  internet adresinde şu şekilde anlatılıyor; “  Sürdürülebilir refahın temini, sağlıklı ve kaliteli yaşam standartlarının korunması ve gelecek nesillere gururlu bir miras bırakabilmek adına Su kaynaklarımızda “sıfır kayıp” ilkesiyle, “Aynı Faydanın Daha Az Su ile Sağlanması” ya da “Aynı Miktar Su ile Daha Fazla Fayda Sağlanması”

Whatsapp Image 2024 03 22 At 14.36.33
Sitede su ayak izi hesaplayıcı da bulunuyor. Size verilen sorular cevaplandırıldıktan sonra ailenizin bıraktığı su aya izi sonuçları hesaplanıyor.  Sonuçlar günlük, aylık ve yıllık olarak değerlendiriliyor. Su ayak izinizin sonuçları 3 kategoride karşınıza çıkıyor;
Yeşil Su Ayakizi; Tarım ve orman ürünlerinin üretim süreçlerinde tüketilen yağmur suyu miktarı. Topraktan buharlaşan ve ürün içerisinde hapsolan su miktarı.
Mavi Su Ayakizi; Ürün ve hizmetlerin üretimlerinin gerçekleşebilmesi için tüketilen yüzeysel ve yeraltı suyu miktarı.
Gri Su Ayakizi; Bir ürünün tüm üretim aşamalarında kirletilen temiz su kaynağı miktarıdır.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ