Son olarak güzergahı gezerken yaptığı bilgilendirmeyi sosyal medyadan paylaşan Yalım bu konuda ciddi olduğunu gösterdi. Yalım başkanlık dönemi bitmeden bu sistemi Uşak’a kazandıracağını iddia ediyor. 
Uşak’ta yaşayan hali hazırda esnaflık yapanlarla, yıllarını Uşak belediyesi ulaşım müdürlüğünde çalışarak geçirmiş ve emekli olmuş bir  vatandaşında bulunduğu bir çok kişiyle Uşak’ın şehir içi ulaşımını ve raylı sistemi konuştuk.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 12.58.25 (1)
Aldığımız cevaplara göre ortaya şöyle bir tablo çıktı: 
- Uşak büyüyor ve raylı sisteme ihtiyaç var. Proje hayata geçerse Uşak için kazanım olur.
- Hastaneye ulaşım sıkıntılı, özellikle yaşlı vatandaşlar beraberinde birkaç refakatçi ile birlikte hastaneye gittiği için toplu taşımayı kullanmak çok ekonomik olmuyor. Ayrıca şehir içi otobüslerinin uzun güzergâhları hastaların araç içinde çok zaman harcamasına neden oluyor.
- Mahallelerde hastaneye gidecek otobüslerin hangi aralıklarla geçtiği zaman çizelgesi olarak duraklarda belirtilmiyor. Vatandaş bunu bilmediği için mecburen otobüs şoförlerine soruyor ancak çoğu zaman kendilerine ters cevap veriliyor. 
- Uşak Üniversite Hastanesi şehrin dışında kalıyor, Uşak Devlet Hastanesinin eski yerine 2. Kademe bir hastane yapılması Uşak’taki sağlık sisteminin daha düzgün işlemesinde büyük katkı sağlar. Biran önce yapılmalı.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 12.58.25
- Uşak Belediyesinin toplu taşımada muhakkak bir araç filosu bulunması gerekiyor. Bu raylı sistem ya da metrobüs şeklinde olabilir.  
- Uşak bir sanayi şehri, kurulacak raylı sistem ya da metrobüs hattının muhakkak Organize Sanayi Bölgelerini  de şehre bağlaması gerekiyor.
- Özellikle Uşak’ın merkez köylerinde eskisi kadar dolmuş kalmadı. Uzun vadede raylı sistemin bir çok köye bu anlamda katkısı olur.
- Metrobüs veya raylı sistemin yapılmaması için Uşak Belediyesine baskı yapılabilir belediye bu baskılara boyun eğmemeli.
 

Muhabir: Zülal Karadedeli