Uşak Valiliği’nin 2007’de hazırladığı Kültürel Değerler Yapı Envanteri’nde, Uşak Kurtuluş Mahallesi’nde 1867’de inşa edildi ve hamamın külhan ve sarnıcı iki kısmın arasına baca yerleştirildi. Uşak Valiliği Kültürel Değerler Envanteri’nde yer alan bilgilere göre, çifte hamamın külhanı ve sarnıcı, iki soyunmalık bölümün arasına, sıcaklık bölümünün batı tarafına yerleştirildi. Hamamın bacası doğu yönünde yer almakta olup, bu mimari yerleşim işlevselliği artırmak amacıyla tasarlanırken, soyunmalığın doğu köşesindeki açıklık basık kemerli yapılmış ve kemerin kilit taşında bir ay-yıldız motifi işlendi.
TÜRK HAMAM PLANINA UYGUN ŞEKİLDE DÜZENLENDİ
Soyunmalık bölümünün tam ortasında küçük boyutlarda estetik bir havuz yer alırken, bu bölümün kuzey ve batı kısımlarında, altlı üstlü şekilde düzenlenmiş soyunma odaları bulunmaydı. Ilıklık bölümünden, küçük bir kubbeyle örtülmüş kare planlı bir alana geçilmekte ve ardından sıcaklık bölümüne ulaşılıyor ve sıcaklık bölümü, dört eyvanlı ve köşe hücreli klasik Türk hamam planına uygun şekilde düzenlendi.
BÜYÜK BİR KUBBE İLE ÖRTÜLDÜ
Özer Hamamı’nın sıcaklık alanının tam ortasında geniş bir boşluk bulunmakta ve bu alan büyük bir kubbe ile örtüldü ve sıcaklığın üç köşesinde yer alan hücrelerin üzeri ise Türk üçgenlerine oturan küçük kubbelerle kapatıldı.