Genel

Uşak'ta "Uluslararası Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Çalıştayı 2024"

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Uluslararası Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Çalıştayı 2024" Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen törenle başladı.

Abone Ol

UŞAK'TA BUGÜN VEFAT EDENLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Uşak Üniversitesi tarafından yayınlanan habere göre; Ulusal ve uluslararası tasarımcıların katılımı ile 4-5-6 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşecek "Uluslararası Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Çalıştayı 2024"ün açılışına Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Lütfi Özav, Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Dinç, fakülde dekanlarının, akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı belirtildi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Lütfi Özav'ın yaptığı konuşmada; “Uşak Üniversitesinin 3 önemli sanayi dalı olan deri, tekstil ve seramik alanında ihtisaslaşmasına karar verildikten sonra 2018 yılı sonunda Uşak Üniversitesi bünyesinde Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur. Merkezimiz, müşteri ve sonuç odaklı projelerle, paydaşlarımızla birlikte geliştirilen projelerle, ithalatı azaltan, istihdamı arttıran, sanayicimizin katma değerli ürün üretmesine yardımcı olması hedefleriyle çalışmaktadır. Merkezimiz sadece ulusal şirketlerle değil uluslararası kurum ve kuruluşlarla da iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. DTS Tasarım Merkezimiz, kamu kurumlarının özel kıyafetlerini tasarlamaktadır. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı, HAVELSAN tişört tasarımı ve Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) personel kıyafetlerinin tasarlanması ve teknik özelliklerinin belirlenmesi çalışmalarını yürütüyoruz. Üç gün sürecek tasarım çalıştayımızın hem akademik hem de sektörel anlamda faydalı olacağına inanıyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandığı belirtildi.

DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner'in ise yaptığı konuşmada, merkezin çalışma şekli, ulusal ve uluslararası çalışmaları ile başarıları hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mithat Yılmaz'in ise konuşmasında Güzel Sanatlar Fakültesinin çalışmalarını dinleyenlerle paylaştığı kaydedildi. Prof. Yılmaz'ın, konuşmasında deri, tekstil ve seramik alanında yapılan çalışmaların önemine değinerek fakülte olarak DTS Tasarım Merkeziyle ortak çalışmalar yapmaktan mutlu olduklarını ifade ettiği belirtildi.

Törende Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Güngör ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Dinç de birer konuşma yaptığı kaydedilerek; çalıştayın Uşak deri, tekstil ve seramik sektörüne hayırlı olmasını diledikleri bildirildi.

Tunus Monastır Üniversitesinden Doç. Dr. Jihen Trabelsi Kraiem'ın ise çalıştayın açılış sunumu yaptığı belirtildi. Sunumunda hem ülkesindeki tasarım çalışmalarını hem de kendisinin yaptığı akademik ve sanatsal tasarımları anlattığı belirtilen Doç. Dr. Kraiem'ın konuklardan gelen soruları da yanıtladığı kaydedildi.

Çalıştayın ilk gününde Gökhan Çalış'ın “Tasarımdan Markaya Bir Ürünün Hikayesi”, Füsun Çövenoğlu “Renkli Sır Tekniği ile Seramik Pano Uygulaması” başlıklı sunumlar yaparak hem çalışmaları hakkında bilgi verdiği hem de deneyimlerini katılımcılarla paylaştığı bildirildi.