Genel

Ali Karaoba: Madem yıkacaktınız bu kadar öğrenciyi niye oyaladınız

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, TBMM’de görüşülen öğretmenlik meslek kanunu hakkında yaptığı açıklamada, Uşak’taki okulların sorunlarına değindi. Uşak’ta depreme dayanıksız okul hakkında konuşan Karaoba, “Maden yıkacaktınız bu kadar masrafı niye yaptınız. Bu kadar öğretmeni ve öğrenciyi niye oyaladınız” dedi.

Abone Ol

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, TBMM’de görüşülen öğretmenlik meslek kanunu hakkında yaptığı açıklamada, Uşak’taki okulların sorunlarına değindi. Depreme dayanıksız binalara yakın tarihte yapılan masraflara yer veren CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, şöyle konuştu;
“İlimiz Uşak’ta Fatih Sultan Mehmet Ticaret Lisesi var ve 2022’den bu yana güçlendirme kararı var. Bundan 7 yıl önce depreme dayanıklı mı diye karot alınmış ve sonra bütün ışıklandırma ve diğer sistemleri yenilenmiş. Maden yıkacaktınız bu kadar masrafı niye yaptınız. Bu kadar öğretmeni ve öğrenciyi niye oyaladınız. 5 tane bölüm var ve kapatmak için elinden geleni yapıyorlar. Taşımayla öğrencilerimizi buraya getiririz ve iyi sonuçlar alırız. Sadece İmam Hatip Kampüsleri oluşturmak, Fen Lisesi ve Anadolu Ticaret Liselerini boşaltmalarını doğru bulmuyorum. Ortak aklı merkeze koyun ve sorunlarımızı böyle çözelim.” 
Karaoba, konuyla ilgili kamuya yaptığı açıklamada da “TBMM'de görüşmeleri süren “Öğretmenlik Mesleği Kanunu” teklifi üzerine Milli Eğitim Komisyonu’nda Uşak'ta eğitimdeki sorunlarımızı da MEB Bakan Yardımcısı ve komisyona ilettim. Uşak Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin pırıl pırıl gençleri ve donanımlı öğretmenlerinin geleceğiyle oyun oynamayı bırakın. İnşaat ve rant uğruna Türkiye'ye uzmanlaşmış insan gücü yetiştiren bu liselerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi. 
Öğretmenlik meslek kanunu neleri getiriyor?
Öte yandan öğretmenlik meslek kanunu bir dizi yeni uygulamayı da beraberinde getirecek. Sendikaların tepkili olduğu yeni kanunla ilgili bazı detaylar şöyle;
“Kanun teklifi, öğretmenlik mesleğini üç kariyer basamağına ayırıyor: öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen. Uzman öğretmenlik için en az 10 yıl hizmet, başöğretmenlik için ise en az 10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapma şartı aranıyor. Kanun teklifi, öğretmenlere yeni haklar getiriyor ve meslek dışı faaliyetlerde rızaları dışında çalıştırılmalarını engelliyor. Ayrıca, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda artırılması öngörülüyor. Kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme gibi suçlarda cezalar artırılacak ve hapis cezası ertelenmeyecek. Teklif, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması ve mevcut öğretmenlerin mesleki gelişimi için Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasını öngörüyor. Bu akademi, öğretmen yetiştirme sürecinin niteliğini artırmayı hedefliyor ve üniversitelerle işbirliği içinde çalışacak. Öğretmen alımları, ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavdaki puan üstünlüğüne göre yapılacak ve sözlü sınav olmayacak.”

ÇİĞDEM TURAN