UŞAK'TA BUGÜN VEFAT EDENLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Uşak Belediyesi’nde göreve gelen her belediye başkanı, ilk yılında Atapark’ı panayıra çeviriyor ve bu durumdan en büyük zararı kentte faaliyet gösteren yerel esnaf görüyor.
2019’da göreve gelen dönemin Belediye Başkanı Mehmet Çakın da benzer bir uygulamaya imza atmıştı. Sonrasında araya giren pandemi ve esnaftan gelen tepkiler nedeniyle bu uygulama yürürlükten kalkmıştı. Fakat benzer durum, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra tekrarladı.
Uşak’ın kış döneminde de yoğun ve işlek olan bölgesi Ata Park’ta bir de ilaveten panayıra benzer bir alan kuruldu. Vatandaşın yürüyüş ve koşu yaptığı Ata Park’taki bu durumdan bazı kişiler, rahatsızlık duyuyor. Bunun yanı sıra bu durumun bir kent ekonomisinde dengesizliklere yol açtığı ifade edildi.
CADDE ESNAFI: BU TÜR UYGULAMALAR İSMETPAŞA’YI HAREKETSİZ HALE GETİRİYOR
Uşak Belediyesi’nin Ata Park’taki benzer uygulamasını, önceki belediye yönetimi de ilk yıllarda hayata geçirdi. O dönemde de çeşitli tepkiler alan bu uygulama, esnafın merkezdeki işlerini sekteye uğratabiliyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz İsmetpaşa Caddesi ve kent merkezindeki diğer caddelerde faaliyet gösteren esnaf, ilk 1 hafta işlerin yüzde 30 seviyesinde düştüğünü ifade etti. Bayramın yaklaşması ve havaların yağışsız seyretmesi nedeniyle çarşı merkeze gelenlerin arttığını kaydeden İsmetpaşa Caddesi esnafı, şu ifadeleri kullandı:
“Bu tür uygulamalar, 2 veya 3 günle sınırlı olduğunda etkisini çok fazla hissetmiyoruz. Fakat 1 hafta ve üzerine çıktığında çarşı merkezindeki esnaf ciddi kayba uğruyor. Zaten Ata Park kentin en yoğun alanlarının başında geliyor. Buradaki yoğunluğu dağıtmak yerine, burayı bir gürültü ve kargaşa yumağına çevirmek ne kadar doğru? Konser yapmak için buradaki esnafı bitirmek hangi mantığa uyuyor?”
Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, 19 Mayıs’taki konserlerin bedavaya yapıldığını belirtmişti. Yalım, burada stant açan esnaftan alınan paralarla bu etkinliklerin gerçekleştiğini aktarmıştı.
ÇİĞDEM TURAN