Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 2019 yılında DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı Kalite Standartları’na uygun olarak İzmir'de kurulan merkezde, DEÜ'lü uzmanlar disiplinler arası anlayış ile çalışmalar yapıyor.
Merkezde, ilaç geliştirme çalışmaları ile özellikle kanser alanında olmak üzere tıbbın tüm alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde klinik araştırmalar gerçekleştiriliyor.
DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Kalite Yönetim Sistemi'ne entegre biçimde faaliyet gösteren Faz-1 Klinik Araştırma Merkezi, geleceğin tedavi seçeneklerini hastalara bugünden ulaştırılmasını sağlıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Faz-1 Klinik Araştırmalar Merkezi İdari Sorumlusu Prof. Dr. Aziz Karaoğlu, merkezde hem sağlıklı gönüllüler hem de hasta gönüllülerde çalışma yürütebilecek kapasiteye sahip olduklarını belirtti.
Merkezde laboratuvar ve hayvan deneylerini başarıyla geçen moleküllerin ilk kez insanlardaki etkisinin incelendiği kaydeden Karaoğlu, "Üniversitemiz bünyesinde kurulmuş olan uluslararası standarttaki erken faz klinik araştırmalar birimimiz, gün geçtikçe artan araştırmaya ev sahipliği yapmakta ve büyümesini sürdürmektedir. Tüm dünyada sonuçları heyecanla beklenen Mesajcı RNA (mRNA) teknolojisine dayalı akciğer kanseri aşı çalışması da dahil olmak üzere pek çok yeni ilaca ait çalışmalar merkezimizde yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise üniversitelerin tıbbın tüm disiplinlerinde uluslararası çalışmalar yapabilecek kapasitede olduğunu belirtti.
Hotar, "Bünyemizde yürütülmekte olan pek çok çalışma ile insanlığa umut ışığı olabilecek tedavilerin bilim dünyasına sunulmasına hizmet edilmektedir. Sağlıkta uluslararası pek çok çalışmaya, gelişmiş ülkelerle aynı anda başlayabilme yetkinliğindeyiz. Ortaya çıkacak başarılı sonuçlar için şimdiden heyecanlıyız. Klinik araştırmalarımız en yeni ve sağlıklı tedavinin geliştirilebilmesi için sürecek." dedi. -İzmir (AA)