Uşak’ta yaşayan Emrah ve Sibel Kozak çiftçinin çocukları Berat ve Can kardeşler, yaklaşık 13 yıldır DMD olarak adlandırılan ve toplumda kas hastalığı olarak bilinen rahatsızlıkla mücadele ediyorlar.

Berat ve Can kardeşlerin sağlığına kavuşması için Dubai veya Amerika’da tedavi olmaları gerekiyor ve bunun için de yaklaşık olarak 6 milyon dolarlık bir bütçeye ihtiyaç duyuluyor.

UŞAK VALİLİĞİ’NDEN RESMİ İZİN ALARAK YARDIM TOPLAYABİLECEK

Çocuklarının zorlu bir yolculuğunun bulunduğunu ve bunu aşmaları durumunda hayatlarına devam edeceklerini belirten baba Emrah Kozak, Uşak Valiliği’nden alınan resmi izinleri doğrultusunda, yardım toplayabileceklerini ve bunun kamu denetiminde olacağını belirtti.

Duyarlı ve maddi durumu iyi olan vatandaşlardan destek beklediklerini ifade eden Emrah Kozak, yapılacak desteklerin çocukları için hayati önem taşıdığını aktardı.

ANNE SİBEL KOZAK: 81 İLDEN VATANDAŞLARIMIZA SESLENİYORUZ

Anne Sibel Kozak da, 81 ildeki vatandaşlara seslenerek, çocukları için destek talep etti. Berat ve Can’ın arkadaşları gibi top oynaması ve koşması ve hayata tutunması için bu desteğin çok önemli olduğunu aktaran anne Sibel Kozak, “Allah kimseyi sağlıkla imtihan etmesin, hele hele anneleri çocuklarıyla asla. Çok zor bir durum ve bunu ancak yaşayanlar bilir” dedi.

BERAT VE CAN: ARKADAŞLARIMIZ GİBİ KOŞMAK İSTİYORUZ

Berat ve Can kardeşler de, diğer arkadaşları gibi koşmak ve yürümek istediklerini belirterek, “Bizim sesimizi duyun ve bize nefes olun, biz de diğer arkadaşlarımız gibi koşmak, yürümek ve bisiklete binmek istiyoruz. Parkta oynamak ve okulda koşturmamız için yardım istiyoruz” dedi.

Muhabir: ZÜLAL ÜNAL