Ekonomi

Uşak Belediyesi 2024 yılına zam yapmadan giriyor

Uşak Belediyesi, 2024 yılı öncesinde suya ve Çayzade’deki çay ve yemek fiyatlarına zam yapmama kararı aldı.

Abone Ol

Uşak Belediyesi’nin her yıl Kasım ayında önümüzdeki yıl için öngördüğü bütçe ve hizmet fiyatlarıyla ilgili konular gündeme geldi. Geçtiğimiz gün 3 milyar 28 milyon TL olarak belediyenin 2024 yılı tahmini bütçesi onaylandı.
Uşak Belediyesi uhdesindeki Çayzade’de satılan çay ve yiyecek fiyatlarına zam gelmedi. Aynı şekilde Uşak Belediyesi, su faturalarına da her hangi bir zam yapmadı.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Uşak Belediyesi yöneticileri, yıl ortasında 2 kez zam yapıldığını belirtti.
Uşak Belediyesi yöneticileri, şu bilgileri verdi:
“Yıl ortasında bütçemize ilaveler yaptık ve zaten bir çok ürün ve hizmete zam gelmişti. 2024 yılına, su ve Çayzade gibi işletmelerdeki ürünlere zam yapılmadan gireceğiz. Uşak Belediyesi, bu noktada piyasada da denge unsurunu oluşturmuştur. Şu anda piyasada en uygun fiyata restoran hizmeti veren kurum Uşak Belediyesi’dir. Çayzade markasıyla, vatandaşımıza kaliteli ve uygun fiyata hizmet vermeyi sürdüreceğiz”.

Uşak’ta güncel su fiyatları ne kadar oldu?
Uşak Belediyesi, 2023’te su fiyatlarına bir önceki yıla nazaran yüzde 40,80’lik zam yapmıştı. 2022’de 3 TL 48 kuruş olan 0-30 metreküpe kadar olan 1’inci kademe su fiyatı, 2023’te 4 TL 90 kuruş oldu. 31-50 metreküpte 5 TL 91 kuruş olan ikinci kademe su fiyatı, 2023’te 6,87 kuruşa çıktı. Bunlara ilaveten 2 TL 78 kuruşluk okuma bedeli, 13,50 kuruş atık su bedeli, 16,50 kuruş çevre temizlik vergisi bedeli ile KDV de faturaya yansıyor. 4 kişilik orta halli bir aileye, yaklaşık 125 TL ve 150 TL arasında su faturası geliyor.
 

Uşak Belediyesi çayı kaç TL’ye satıyor?
Öte yandan Çayzade isimli kafeteryalarda da farklı fiyat uygulamaları var.
Çay fiyatları, Çayzade’de şöyle:
Tiritoğlu’nda 6 TL, Atapark’ta 7,5 TL ve Dörtyol 9 TL.

UŞAK’TA EN UCUZ MEKAN HALİNE GELDİ!
Son yıllarda artan gıda fiyatları nedeniyle, bir çok restoran ve kafeteryada ürünlere zam yapıldı. Fakat bazı işletmelerde ölçüsüz fiyatların da oluşu dikkat çekiyor. Fiyatların belli oranlarda sistematik yükselmemesi ve piyasadaki belirsizlik  her alana yansıyor. Kira ve konut fiyatlarında 6 ay öncesine kadar yaşanan balonun benzeri, bu tip mekanlara da sirayet ediyor. Bu nedenle belediye ve diğer kamu kurumlarının piyasada denge unsuru oluşturması önemli. Hatta ekmek fiyatlarında da 2024 yılında çok fazla zam olmamalı. Devletin yerinde ve ‘dozajında’ müdahalesiyle, korkunç zamlı geçen 2023’ün zararları, 2024’te dengelenmeli.  


HABER /ÇİĞDEM TURAN


(Haberin kullanımı durumunda yasal işlem yapılacaktır! Lütfen kendiniz emek verip içerik üretin. Bizim içeriklerimizi alıp değiştirip kullandığınızı biliyoruz.)