Genel

Uşak Tarhanasını Zümra Kadın Kooperatifi de üretip satıyor

Uşak Belediyesi'nin uhdesinde kurulan Zümra Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan Uşak tarhanasının lansmanı yapıldı.

Abone Ol

Uşaklı girişimci kadınlar tarafından hazırlanan Uşak ev tarhanası, özel paketlere kondu ve satışa hazır hale getirildi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner ve Hikmet Kahraman'ın yer aldığı programda, tarhananın lansmanı gerçekleşti. 

Uşak Belediyesi'nin kurdurduğu Zümra Kadın Kooperatifinin Uşak tarhanası yemekli olan programda tadıldı. 

Tarhanayı üreten Zümra Kadın Kooperatifi Koordinatörü Safiye Şarbay ve girişimci kadınlar etkinlikte yer alırken, kadınlara birer hediye takdim edildi. 

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, üretici kadınlara emeklerinden dolayı teşekkür ettiğini ve Uşak tarhanasının tanıtımı için gerekli destekleri vermeye devam edeceklerini aktardı. 

Uşak Tarhanasında neler var?

Şifa kaynağı olan ve coğrafi işaretle tescil alan Uşak tarhanasında, tarımsal ve hayvansal ürünlerin karışımı mevcut. Uşak tarhanasında, domates, biber, soğan, yoğurt, un ve nane gibi baharatlar oluyor. Uşak tarhanası 21 gün fermante edilerek hazırlanıyor. Yoğun biber kullanımı sayesinde Uşak yöresinde tarhananın iştah açıcı özellik kazandığı belirtiliyor. 

Uşak Tarhanası malzemelerin karışımı ile hazırlanan hamurun en az 21 gün fermente edildikten sonra, temiz bez üzerine serilerek ve belli aralıklarla boyut küçültülerek gölgede kurutulan granül yapıda bir tarhana çeşidi olarak dikkat çekiyor.

Uşak Tarhanası kurutularak kullanılabildiği gibi hamur halinde buzdolabı koşullarında veya dondurularak muhafaza edilebilir. Uşak’ta üretilen Uşak Tarhanası lezzeti dolayısıyla diğer tarhana çeşitlerinden ayrılmaktadır.  

HABER / ÇİĞDEM TURAN