Uşak'ta geri dönüşüm, seramik, battaniye ve ağırlıklı olarak gıda üretimi yapan Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, bölgenin çevre açısından yaptığı çalışmalarla ilgili olarak da, “Günde 40 ton tekstil ve 10 ton da arıtmadan çıkan atığı yakma tesisimizde elektriğe çeviriyoruz” dedi.

UŞAK OSB 3’ÜNCÜ GENİŞLEME SAHASINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi için yaklaşık 2 yıl önce çalışmalara başlatılan 3’üncü genişleme sahası hakkında konuşan Ağaoğlu, Uşak OSB olarak Türkiye’nin yatırım, üretim ve istihdam konusunda büyümesi için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Uşak OSB’nin bölgenin her konuda önde gelen bir bölgesi olduğunu belirten Ağaoğlu, 3’üncü bölgede çok yol kat ettiklerini ve imardaki çalışmaların hemen hemen hepsinin tamamlandığını, yağmur ve içme suyu hattı ve ana trafonun bittiğini aktardı.

Ağaoğlu, “Aralık 2015’te bölgeye elektrik verildiğini ve buradaki dere yatağı düzenleme çalışmasının sonuçlandığını ve 72 firmanın buradan arsa aldığını, 27’sinin iskan aldığını ve 8’nin çalışmaya başladığını dile getiren Ağaoğlu, “Burada üretim devam edecek ve yakın zamanda tüm firmalarımız üretime başlayacak” dedi.

GÜNDE 50 TON ATIK, YAKMA TESİSİNDE BERTARAF EDİLİYOR

Günde 50 ton katı atık yakma tesisimizde çevreye zarar vermeden bertaraf edildiğini aktaran Ağaoğlu, şöyle söyledi: “40 ton tekstil telefi ve 10 ton arıtmadan çıkan çamur burada bertaraf ediliyor ve 2024’te 2 milyon 700 bin kilowatt/saat elektrik üretimi yapıldı ve bu rakam bölgemize 8 milyon TL dolaylarında bir katkı sağladı. 2024’te itfaiyeye yatırım yaptık ve 10 olan itfaiye aracı 13’e çıkarıldı ve burada kendi personelimiz var ve ilave bina da kurduk. 2026’da bu konuda çalışmalarımız olacak”.

Editör: Berkay Özyayla