Sağlık

Uşak’ta Bir Tabuyu Yıktı

Adem Çetin Uşak’ta bir ilke imza attı ve kentte ofis açan ilk erkek diyetisyen oldu. Danışanlarının ilk zamanlar biraz tedirgin olduğunu söyleyen Çetin; “Sonrasında ayak uydurduklarını gördüm. Burada gösterdiğim ilgi alaka insanlar arasında çok çabuk duyuldu ve geri dönüşleri oldu. İşimi düzgün yapmaya çalışıyor ve yapıyorum bu yüzden de çok fazla etkileşim aldım. Bunu açıkçası ilk başlarda beklemiyordum." Dedi. Uşak’ta 25’in üzerinde beslenme ofisi var ve Çetin hariç hepsini kadınlar işletiyor."

Abone Ol

Şu anki ilgiliden memun olduğunu dile getiren Çetin danışanlarına sabah saat 6'dan gece 12'ye kadar kendisine ulaşma imkanı sağlıyor. Çalışmaya aşık olduğunu vurgulayan Çetin hastalarının aklında asla soru işareti bırakmamak adına yüz yüze ve sanal ortamdan sorularına cevap verdiğini söyledi.

"HALKIN GÖZÜNE ÇOK FARKLI GELDİM"

Uşak'ta ofisi olan tek erkek diyetisyen olma özelliğini taşıyan Çetin; “Uşak'ta 25'i geçkin beslenme ofisi var ve bunların hepsi kadın diyetisyenler işletiyor. İlk zamanlar halkın gözüne çok farklı geldim. Uşak için öyle oldu ama bunun haricinde çok başarılı erkek diyetisyenler var. İnsanlarla daha iyi iletişim kuracağımı düşündüğüm için ofis açtım. Şehir dışından da gelen insanlar oluyor ve burada özel olarak onlarla ilgilenebiliyor ve tavsiyeler verebiliyorum. Uzaktan ulaşabildiğim insanlar da oluyor. Bunlar ile görüşmelerim ve eğitimlerim internet üzerinden devam ediyor” dedi.

"DİYETİSYENLİK KİLO ALDIRMAKTAN VEYA VERDİRMEKTEN İBARET DEĞİL..."

Mesleğin insanlara katacağı şeyin ilk önce rahat ettirmek ve mutlu yaşamak olması gerektiğini söyleyen Çetin ; "Diyetisyenlik mesleği sadece kilo aldırmaktan veya verdirmekten ibaret bir meslek değil de kiloyu korumak amacı taşıyan bir meslektir.  Genetik faktörler olmazsa obezite yine beslenme ile alakalı bir durum. Obezite olunca şeker hastalığı, kolestrol gibi beslenme ile alakalı çok kronik hastalığın beslenme ile önüne geçebiliyoruz. Neden derseniz şeker hastalarının ilk istediği yöntem kilo kaybetmesi Çünkü kilo verdikçe inüsilin direnci düşüyor. Doktor şeker hastalarını ilk önce diyetisyene yönlendiriyor. Çünkü hasta dışarıdan aldığı karbonhidratı dengesiz almaya devam ederse şeker hastalığı ilerliyor. Burada aslında halkı bilinçlendirmeyi önemli görüyorum. Hastanın ayda ne kadar kilo verdiği veya aldığı bir başarı değil kendini nasıl hissettiği önemli. Kan şekerinde bir rahatsızlık yaşıyor musun, kendini daha dinç hissediyor musun bunlar çok daha önemli." Şeklinde konuştu.

“PSİKOLOG ARKADAŞIMIZLA VE İKİ SPOR SALONUYLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

İlk önce sağlıklı beslenmek gerektiğini asla kimyasallarla ideal kilonun bulunamayacağını ve bu maddelerin böbrekleri kötü etkilediğini söyleyen Çetin sadece diyetisyenin bir şeyleri başaramayacağını ekledi ve ; Sağlıklı beslenmek araç kullanmak gibidir. Arabanı hor kullanırsan sanayiye gider tamir ettirirsin. Kalıcı bir beslenme davranışını değiştirmezsen bir değişim olmaz. Benim burada hedeflediğim insanların kilo vermesinden ziyade sağlıklı beslenmesi. İnsanların kilo almasından ziyade onu hayatına tamamen sokabilmesi. Beslenme kadar insanın psikolojisi, yaşam tarzı ve spor yapması önemli. Tek başına diyetisyene gitmenin bir işe yaramayacağını düşünüyorum. Psikolog arkadaşımızla ve iki spor salonuyla birlikte çalışıyoruz." İfadelerini kullandı.

HABER / BURAK GÜNEY