Uşak’ta toplam 680 kişi güvenlik sertifikası için ter döktü. Adaylar, silahsız kategoride 100, silahlı kategoride ise 125 soruyu çoktan seçmeli olarak cevapladı.  Sınavda ilk defa girenlerin yanı sıra halen güvenlik görevlisi olarak çalışmakta olan ve girdiği sınavın üstünden 5 yılı  geçen adaylar da yer alıyor.
Silahsız Özel Güvenlik Eğitimine 18 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim (ortaokul) mezunu olan kişiler katılabiliyor, kursiyerler 2 hafta boyunca 10 farklı ders gördükten sonra Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde 100 soruluk test usulü Özel Güvenlik Sınavı giriyor. Her bir sorunun 1 puan değerinde olduğu bu sınav sonucunda en az 60 puan alan (60 soruyu doğru yanıtlayan) adaylar başarılı sayılıyor.

 


Silahlı Özel Güvenlik Eğitimine ise 21 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olan bireylerin katılabiliyor. Kursiyerlerin yaklaşık 3 hafta süren ve 11 farklı ders gördükleri Özel Güvenlik Eğitimini tamamlandıktan sonra Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde 100 soruluk silahsız bölüm, 25 soruluk silahlı bölümden oluşan test usulü sınava tabi tutuluyor ve 5 adet mermi attıkları atış uygulaması ile sınavlarını tamamlıyor. Özel güvenlik sınavında başarılı olan adaylar Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Valilik onaylı Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası almaya hak kazanıyor. 


Özel Güvenlik Sınav Takvimi veya Özel Güvenlik Sınav Tarihleri olarak ifade edilen süreç Merkezi Sınav Komisyonunun yapmış olduğu çalışmalar neticesinde belirleniyor. Özel Güvenlik Sınav Tarihleri Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından ilan ediliyor.


HABER / BAYRAM ALİ KELEŞ 

Editör: Duygu Bekmezci