Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde etkisini gösteren depremle mücadele için Türkiye genelinde hayır ve yardım sever vatandaşlar bölgeye destek için harekete geçti. Kış mevsimi olması nedeniyle bölgede yoğun bir soğuk hava hakim durumda. Bu nedenle bölgede en çok ihtiyaç duyulan malzeme şu anda battaniye ve kışlık giysi. Bunun için Türkiye’nin battaniyesi üreticisi Uşak’ta bir kampanya başladı ve kentteki vatandaşlar, 1’er, 2’şer, 3’er, 5’er ve 10’ar alabildikleri kadar battaniyeyi kendi imkanlarıyla toplama noktalarına ulaştırmaya başladı. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, bir basın toplantısı yaptı ve buradaki açıklamasında bugün için 30 bin adetin yola çıkmasını hedeflediklerini belirtti. Ergün, yarın da 70 bin adet battaniyeyi bölgeye sevk edeceklerini ifade etti.
BATTANİYEDE KITLIK VAR, BULMAK ÇOK ZOR!
Kent ve kent dışındaki bazı hayırseverler, bölgeye yüklü miktarda battaniye sevk etmek istedi. Sadece gazetemize ulaşan İzmir’den bir hayırsever kentteki tüm fabrikaları aradığını ve 1 TIR battaniyeyi bölgeye sevk edemediğini ifade etti. Aynı hayırsever çareyi gıda yardımda bulduğunu ve battaniye gönderemediğini kaydetti. Bunun üzerine neden böyle bir kıtlık olduğuna dair 4 farklı üreticiyle görüştük ve hiçbirinde battaniyenin şu an için yeterli sayıda olmadığını öğrendik. Kentteki bir battaniye firması, elindeki tüm stoğu hiçbir şekilde satmadan, hayrına bölgeye göndermek üzere olduğunu dile getirdi. Yine isminin açıklanmasını istemeyen bir battaniye üreticisi de, “Sabahtan beri telefonlarımız susmuyor ve belki 100 kişi aradı, fakat battaniye yok. Üretimin hızlanması durumunda belki bir hafta içinde bu açık kapanabilir” dedi.
KIŞ DÖNEMİ VE BATTANİYELERİN ÇOĞU NORMAL ZAMANDA SATILDI
Öte yandan battaniye ticareti yapan bir kişi de, “Ben üretmiyorum, alıp satıyorum. Şu anda bir afet durumu var ve sabahtan beri arayan arayana. Fiyatına kimse bakmıyor sadece battaniye almak istiyor. Kış döneminde zaten stokların çoğu eriyor. Üzücü bir durum ve gönlümüz ister ki bu afetin yaraları bir an önce sarılsın” diye konuştu.