Uşak Belediyesi, Erhan Akçay döneminden bu yana altyapıya yeterli yatırımı yapmadı. Bugünün Belediye Başkanı Özkan Yalım da geleli daha 5 ay oldu, fakat altyapı adına öncesinde attığı bir adım var mı yok mu, burası da henüz bilinmiyor.
Uşak Belediyesi, Erhan Akçay döneminden bu yana altyapıya yeterli yatırımı yapmadı. Bugünün Belediye Başkanı Özkan Yalım da geleli daha 5 ay oldu, fakat altyapı adına öncesinde attığı bir adım var mı yok mu, burası da henüz bilinmiyor.
Tabi ki de bağcıyı dövecek değiliz. Fakat daha önceki belediye yönetimine de benzer uyarıları yaptık. Bugüne kadar dinleyen olmadı. Özkan Yalım ve ekibi, 1000’lik borular ve parke taşlı yollarla bu işi ancak yüzde 50 çözeriz diyorlar. Özkan Yalım, beni de şaşırtan bir şekilde bu sefer doğru konuşuyor.
Peki diğer yüzde 50’lik sorunun çözümü mümkün değil mi? Bu konuda Ali Erdoğan döneminde Uşak Belediyesi’nde yöneticilik yapmış 2 uzman ismin görüşlerini burada aktarmakta yarar var…
Bu sorunun çözümü için ortaya konan ve yapılması gerekenleri şöyle aktardılar:
“Şeref Caddesi, otogar ve Küçük Çarşı üzerinden ve Stadyumun üst kısmından gelen su, Halit Ziya Uşaklıgil okulunun bulunduğu noktada buluşuyor. Yukarıda daha önce bazı çalışmalar yapıldı, fakat ne kadar olursa olsun artık yağmurlar çok fazla ve yoğun yağıyor. İklimler değiştiği için önceki çözümler de kar etmeyebiliyor. Bu nedenle suyun buluştuğu noktaya bir çözüm geliştirilmeli.
Halit Ziya’nın önünde buluşan su, buradan Hakkı Yağcı Cadde, İsmetpaşa Caddesi ve ismi gibi dereye dönen Dere Sokağa akıyor. Önceki yıllarda burada büyük su tahliye eden altyapı ekipmanları vardı ve bunlar söküldü. Şu anda yapılması gereken en temel çalışma, Halit Ziya’nın önünden başlanarak, Zübeyde Hanım Caddesi, eski belediyenin önü ve oradan da Dokuzsele Deresi’ne uzanacak bir yağmur suyu irsaliye hattıdır. Tabii burada içine birkaç kişinin gireceği büyüklükte büzler kullanılmalı.
Eğer bu sağlanırsa ortada sorun falan kalmaz ve caddenin zemini beton da olsa sıkıntı oluşturmaz. Tabii beton zemin suyu yeraltına geçirgenlik noktasında sıkıntılı bir işlem. Keşke bunu yapmasalardı. Madem yapmışlar, en azından sorunun kaynağına yönelik bir çözüm üretsinler. Uşak’ın kanayan yarasına çözüm bulurlar ve buradaki esnafın ve vatandaşın da hayır duasını alırlar. Burada bunun yapılması için engel yok. Tabi belediye yönetimleri bu tip yoğun işlere girmekte tereddüt edebiliyor. Bütçe ve diğer konular ha deyince olmuyor.”
Dilerim bu sıkıntı çözülür ve buradaki mağdur esnaf bir kez daha bu rezilliği yaşamaz.
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın ve ekibinin bu konudaki yapacağı çalışmalarda vatandaşın da biraz dişini sıkması gerekecek. Çamur mamur denmemeli, trafik aksadı maksadı muhabbeti yapılmamalı. Başka türlü de bu işte çözüm yok.