Sağlık

Uşak’ta kanser hastalarının çilesi bitmiyor!

Uşak’ta kanser hastalarına bakacak yeterli sayıda uzman bulunmuyor. Girişimsel radyolojide de ciddi boşluk var. 5 dakikalık işlem için diğer illere gidenlerin sayısı çok fazla. 

Abone Ol

Bir süredir Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki çarpıklıkları dile getiriyoruz. Uşak Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan’ın ifşaat gibi açıklamaları, ister istemez dikkat çekiyor. 
Uşak Üniversitesine tıp fakültesi kuruldu ve Uşak’ta sağlık sistemi bu hamleden sonra büyük yara aldı.  Önceleri kendi hallerinde çalışan doktorlar arasında bir dönem, alaylı-akademik kavgasına benzer durumlar oldu.
İşin bir başka boyutu da buraya kazara gelen nitelikli akademisyenlerin de küstürülmesi…
Genel manada yaşanan sorunları dile getirdik fakat bir çözüm bulundu mu?
Hayır…
Aksine her geçen gün daha farklı şikayetler bir şekilde bize ulaşmaya devam etti. Hatta kendi içimizdeki arkadaşlarımız da babası veya annesi gibi yakınlarının rahatsızlıkları nedeniyle farklı sorunlarla karşılaştı. 
Özellikle kanser hastalarının tedavi edildiği onkoloji servisinde yeterli uzman bulunmuyor. 
Arkadaşlarımızın yaşadığımız olumsuz durumlar ve edindiğimiz bilgilere göre hastanede 1 tane onkolog var.
Her gün yüzlerce kanser hastası sıra bekliyor ve tedavi olmak istiyor. 
Bunun dışında girişimsel radyolojide de ciddi bir yetersizlikten bahsediliyor. Bir arkadaşımız kanser hastası babasını, Kütahya’ya 5 dakikalık bir işlem için götürüyor. 
Hatta girişimsel radyolojide görev yapan uzmanların çok önemli olduğunu da bu sayede öğrendik. Kanser hastaları için hayati öneme sahip olan bu alanda ciddi bir boşluk olduğu gözlemleniyor. Uşak’ta bu işlemlerin sadece günün belli saatlerinde yapıldığı ifade ediliyor.
Daha önce Prof. Dr. Ömer Karahan, girişimsel radyoloji alanında kente gelmek isteyenlerin olduğunu, fakat üniversite yönetiminin iş işten geçtikten sonra hareket ettiğini dile getirmişti. 
Yaşananlar bize gösteriyor ki; Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan sorunların temel kaynağına inilmesi gerekiyor. 
YAZAN: ALİ ARASLI