Değerli Okurlar! İzin verirseniz bugün farklı ama insanlık için çok önemli bir konuyu, bilim konusunu işlemek, sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bilim, çağdaş insanların hakkıdır. Bilim, hileye ve kişisel çıkarlara hizmet etmez. Bilim doğruluk, dürüstlük ve gerçek aydınlıktır. Dürüstlük, en iyi politikadır. Başka bir deyimle: Dürüstlük, insanları bağlayan en büyük hiledir. Çünkü, dürüstlüğün sağlayacağı avantaj/kazanç kalıcıdır.
Varlıkların en güzeli insandır. İnsandan başka, erdemli bir varlık da yoktur. Erdem, aklın ürünüdür. Erdemsiz bir kimse, mutlu olamaz. Akıl, sadece insanda vardır. Evrende ne varsa, hep bilen insanlar içindir. Gökkubbe, insanı kayırır. Toprak, güneş, su ve her şey, anlayan insanın hizmetine verilmiştir. En kötü şey ise: Bilmemek ya da inkâr etmektir. Öfke, kin nedir? Öfke ve kin, aklın sınırlarını aşmaktır. Ya da aklın dışına çıkmaktır.
Doğruları, akıl ve bilim ölçer. Ölçülerin kaçtığı bir yerde, haksızlık, kargaşa, çekişme, gürültü, öfke ve kin vardır. Orada Cehâlet hakim olur. Doğru olan şey: Başkasını kurtarmak için, kendini öne çıkarmaktır. Bundan daha doğru olan da, komşuyu yanmaktan kurtarmaya çalışmaktır. İnsana da, en başta başkasını korumak ve kollamak kültürü olması da gerekmez mi?
O halde bu durumda ben, dostlarıma şunu öneririm: Sırlarınızda, bana çok güvenmeyiniz. Ancak, benim söylediklerime ve söyleyeceğime inanmanızı isterim. Bir daha diyorum ki: Bir kişiye fazla bağlanmayınız. Adeta bir uşak gibi, kimseye sadık olmayınız. Kendinizi tüketmeyiniz. Unutmayınız ki: İnsan, ihanete açıktır.
Değerli Okurlarım! Düşünceleriniz, hiçbir zaman inada binmemelidir. Bencilliğimiz, kişisel çıkara dayanmamalıdır. Unutmayınız ki: Kurnazlık, kötü şeydir. Komşuya eziyet etmeyiniz. Acaba balık avlamak için, bulanık suyu beklememek gerekmez mi? İyi yaşamak, siyasetin de insanın da en gerçek amacı olmalıdır. Yılların elimizden çekip aldığı yaşam zevkini var gücümüzle savunmalıyız. Bu dünya, yaşamaya değer. Bu dünyaya boşuna gelmedik. Herkes, diğerine karşı olan sorumluluğunu idrak ekmekle yükümlüdür.
Gerçekten insan güzel yaratılmıştır. Hele doğa da güzeldir. Yaşam ise daha da tatlıdır. Bunları bir arada yaşamak, bir haktır. Görgü, insanın gidiş yolunu düzenler…Yasalar da, biliyorsunuz insanı korumaya çalışır. Yasaların yorumlanması ise, özgürce yapılmalıdır. Onun içindir ki doğa yasaları, bizim yaptıklarımızdan daha akıllıca bir düzen sağlamamış mıdır?
O halde bir daha unutulmasın ki; kötülükle iyiliğin mücadelesini, en iyi, kültür üstünlüğü verir. Sözün özü “BİLİM GÜVENDİR. GÜVEN SERMAYEDİR. SERMAYE ÜRETİM VE KAZANÇTIR. Elbette, kültürlü insanlar, öğrenmeyi sever, cahiller ise, ders vermeyi tercih etmezler mi? Bilim, sele, depreme velhasıl her felakete de çare arar. Belki de karşı koyar. Cehâlete de kolay kolay yenilmez. Acaba yanılıyor muyum? Hoşça kalın, dostça kalın, sevgiyle kalın!